Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Omul de afaceri timişorean, Romeo Dunca, aflat la Reşiţa pentru a-l susţine în campania electorală pe candidatul la Primăria Reşiţa, Ioan Popa, a avut în discursul său câteva declaraţii şocante, potrivit cărora oamenii politici cărăşeni i-au pus beţe în roate.

„Nu sunt membrul vreunui partid şi nu cred că voi fi vreodată. M-am implicat economic în proiectarea unei idei de afaceri care urmărea valorificarea potenţialului turistic ce m-a marcat graţie senzaţiilor pe care le-am încercat acolo. Lumea crede că am dorit strict să fac bani, că am descoperit o mină de aur. De fapt, am descoperit un loc deosebit ce mi-a adus căldură şi plăcere în suflet şi a cărui distrugere o privesc în fiecare zi. M-am implicat pentru că vreau să fac ceva, am cheltuit foarte mulţi bani. Am două numere pe care le ţin minte şi care m-au marcat: trei şi opt. Sunt opt ani de când mă lupt cu acest proiect turistic şi trei milioane de euro pe care le-am cheltuit din banii personali pentru a aduce strălucire turistică acestui județ şi care să arate celor care nu înţeleg că valoarea pe care acest județ o poate aduce în bunăstarea naţiei este legată de valorificarea turismului. Am dus nenumărate lupte, m-am certat cu asociaţii, cu prieteni, cu oameni politici, cu familia. Marcel Vela m-a dus la ministrul Finanţelor din acea vreme, Varujan Vosganian, m-a prezentat, a lăudat proiectul. Ministrul m-a lăudat, dar mi-a cântat la pian. Nu m-a putut ajuta, dar mi-a cântat. Am fost şi la un bărbat puternic, la domnul Mocioalcă. M-a chemat la dânsul să-i prezint proiectul pentru că era în măsură să mă ajute, pentru că primarul de la Turnu Ruieni era primar PSD. M-am ambalat crezând că poate să m-ajute. Mi-a spus «da, o să te-ajut, cu primarul de la Turnu Ruieni» (şi m-am mirat ce bine-mi merge aici că vorbesc cu reprezentantul politic şi primarul semnează. Aşa merge politica, înseamnă că funcţionează). Mi-a pus o condiţie: să-i dau o parte din părţile sociale dacă dezvolt acest proiect. Să i le dau lui. Nu direct, ca să nu se afle, ci o să-mi dea un om de încredere, unul Bejeriţă, să m-asociez cu el. Şi el m-ajută, să-mi semneze şi primarul de la Turnu Ruieni, că o să primesc şi fonduri. Mi-a spus să fie şi el, acolo, acţionar. În acel moment m-am supărat şi am spus că nu sunt înţeles, că nu e vorba de împărţit bani. E vorba de cheltuială: vă dau tot, doar faceţi. I-am spus ceva, cred că de mamă, lucru care mă costă şi-n ziua de azi, şi n-am devenit asociat cu Bejeriţă. Şi bine-am făcut, pentru că acum aş fi dat explicaţii la DNA. Ştiţi că domnul Bejeriţă a fost găsit cu vreo zece milioane de euro cash. Eu n-am văzut mai mult de 100.000 de euro deodată şi facturez lunar mai mult de patru milioane. Am 800 de angajaţi la care le asigur salariile… Acum mi-e teamă să nu ajung la mâna celui căruia i-am spus nişte cuvinte din suflet, care a vrut să câştige pentru el soarta judeţului“, a precizat Romeo Dunca în faţa susţinătorilor liberali.

Vizavi de ceea ce a declarat omul de afaceri timişorean, şeful PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, ne-a declarat: „Această discuţie nu a avut loc. Dacă exista o astfel de discuţie era spusă până acum, nu aştepta Romeo Dunca campania localelor din 2016. Eu nu mă apuc de povestit acum despre Dunca, proiectele, acţiunile lui. Să ştiţi că aş avea şi eu de spus multe însă nu vreau să joc într-o piesă atât de proastă cu actori amatori, gen Romeo Dunca şi Nelu Tăiţelu, piese jucate în regie slabă făcută de Marcel Vela. Îmi doresc să fiu în această campanie electorală în afara jocurilor murdare. Chiar dacă liberalii au înţeles că trebuie să ne aruncăm lături în cap unii altora, din partea mea se aleg doar cu dispreţul meu. Oamenii serioşi nu se apucă nici să lanseze, nici să publice mizerii ce pot fi urmate de procese penale. Nu pot lăsa la nesfârşit să îmi fie terfelită imaginea doar pentru că Ion Mocioalcă conduce, vremelnic, repet, vremelnic, un partid care poate câştiga alegerile în Caraş-Severin. Nu cumva de asta le este teamă? Că Mocioalcă ăsta le poate tulbura afacerile din ariile protejate?“

9 Comments

 1. Ha, ha…Moci! Nu te crede nimeni! In partidul vostru de penali orice mantocareala e posibila! NU AVETI CREDIBILITATE !!!

 2. Il cunosc personal pe dl Mocioalca, nu ar fi facut asa ceva pt nimic in lume…dl Mocioalca tineti o tot asa, nu ati facut nimic pentru Caras in mai bine de 20 de ani…

 3. Uitati-va la fata lui Mocioalca, ce om blajin, asta n-ar fi putut sa faca asa ceva. Poate o fi zis de imparatu …. 🙂

 4. Sunt mai mult decat convins ca ceea ce a spus Romeo Dunca este adevarat si asta pentru ca il cunosc foarte bine pe personajul mocioalca. De asemenea inteleg de ce face Dunca astfel de dezvaluiri abia acum si anume sa ajute pe un alt personaj la fel de oneros ca mocioalca si anume pe vela. Acest trio mucioalca-vela-frunza’n’darza a condus ani de zile acest judet saracindu-l si furandu-l cot la cot. Toti trei sunt la fel si locul lor e la brutarie.

 5. Nu sunt din Caras, dar am tranzitat judetul. Este de departe cel mai distrus judet din tara, am luat-o pe niste drumuri nationale care nu merita sa fie nici macar forestiere. Se fura engros la voi cu siguranta.

 6. ,,Il cunosc personal pe dl Mocioalca, nu ar fi facut asa ceva pt nimic in lume…dl Mocioalca tineti o tot asa, nu ati facut nimic pentru Caras in mai bine de 20 de ani…”
  Multumim Carasanul , deja de aici se intelege ca d-nul Mocioalca a cerut acest lucru . Daca vrei sa te convingi de ce a facut Romeo Dunca pe Muntele Mic mergi acolo sa vezi , eventual intreaba localnicii din zona ce a fost pe vremea raposatului ..! Nu-mi mai vorbi mie de putoarea asta de Mocioalca ., Frunzaverde &company

 7. Telectualu Ion Reply

  Dunca Vela si Taitelu??? Pe Dunca cel care-si infunda partenerii de afaceri daca nu-i ies afacerile cu acestia? Nu eexista personaj mai murdar decat Dunca .Ce proiecte ce tot vorbiti? Dunca nu a facut niciodatan afaceri cu banii lui…Iar asta cu Muntele Mic e o gogoritza de aceeasi factura…Celor de la Turnu Ruieni le-a pus in fata un proiect abject in care el oferea primariei Turnu 10 % din posibilele incasari daca Turnu a-i punea la dispozitie Muntele Mic pe 99 ani Si ar fi fost un Consiliu de conducere care decidea tot in varianta 50 plnca dorea sa aiba 3 pers deci intotdeauna ar fi facut exact ce dorea…us unu procente Numai ca din 4 membrii din conducere Dunca avea3 ! Deci ar fi decis intotdeauan ce dorea…Dunca? Cetateanul de onoare al Caransebesului ???? penibil Calitatea de a-l fi plimat pe maretzul Vela de colo colo cu elicopterul ! Oamnei buni voi vedeti pe cine vreti sa va mizati viitorul? Vela?? Dunca cetateanul lui de onoare si Taitzelu ? Sa fi seriosi In ceasul 12

Adaugă comentariu