Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Mai multe acţiuni vor fi organizate sub cupola bibliotecii bocşene pentru a marca 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Sala Biblionet a Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea“ din Bocşa găzduieşte joi, 15 ianuarie, de la ora 13.00, o acţiune închinată Luceafărului poeziei naţionale, după cum ne informează Gabriela Şerban (foto), managerul instituţiei. Momentul literar-artistic „Eminescu-i România tăinuită în cuvânt“ doreşte să marcheze 165 de ani de la naşterea poetului şi cuprinde o prezentare de cărţi din Colecţia „Eminescu“ a Editurii Tim din Reşiţa, susţinută de eminescologului Gheorghe Jurma, un recital de poezie eminesciană, susţinut de elevi (clasa a XI-a C a Liceului Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa, având ca text suport opera lirică „Trebuiau să poarte un nume“, de Marin Sorescu, în coordonarea prof. Stela Boulescu), un moment artistic prezentat de elevi (clasa a X-a C, de la „Tata Oancea“, momentul intitulat „Univers eminescian – vers, sunet, culoare“, coordonat tot de prof. Stela Boulescu), precum şi proiecţia unui material omagial de ziua poetului, intitulat „Dor de Eminescu“.

Evenimentul este organizat de către Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Tata Oancea“ şi cu Centrul de Tineret din localitate.

Adaugă comentariu