Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă pentru mulţi minivacanţa de 1 Mai a fost un prilej de distracţie, alţii au avut parte de mici neplăceri care au fost precum bicarbonatul în carnea de mici.

Deşi minivacanţa de 1 Mai n-a creat ambuteiaje pe Autostrada Soarelui – produse de vechile cozi de zeci de kilometri formate pentru plata taxei de pod de la Feteşti –, a dat ceva bătăi de cap reşiţenilor rămaşi în reşedinţa judeţului pentru a sărbători… orăşeneşte.

Câţiva cititori ne-au spus că, lăsând totul mai pe ultima zi, n-au mai găsit carne de mici în tot oraşul. Iar pregătirile de sărbătoare făcute prin urbe n-au cuprins decât câteva gherete cu orice altceva decât mici, câteva ringhişpiluri şi tobogane.

„Nu tu un mic, nu tu nimic, ne spune o reşiţeancă. Am găsit mici doar la un hipermarket din zona Renk, unde am fost nevoiţi să stăm la coadă la casă mai bine de o oră şi jumătate. După care ne-am dus să luăm berea din altă parte. După atâtea ore de umblat şi de aşteptat la cozi, cu micii şi berea luate pentru 1 Mai, n-am mai avut răbdare de o ieşire aşa că ne-am dus acasă şi ne-am odihnit“. Oricum, tot răul a fost spre bine, pentru că mai toată lumea s-a putut bucura de un weekend prelungit.