Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – TMK Reşiţa va sista furnizarea apei către AquaCaraş, în cazul în care cea din urmă firmă nu va suplimenta comanda de metri cubi.Jurnal CS a mai amintit despre faptul că pentru pomparea apei brute pentru potabilizare către AquaCaraş, acţiune efectuată de TMK Reşiţa, deocamdată, între cele două societăţi nu există un contract.

Într-adevăr, AquaCaraş a făcut comandă pentru 680.000 de metri cubi de apă, aceeaşi cantitate comandată în fiecare lună. Problema însă, după cum susţin reprezentanţii TMK într-o adresă oficială, constă în faptul că AquaCaraş consumă mai mult decât comandă.

Prin urmare, cantitatea cerută de societatea de apă se epuizează prin 16 februarie. „Este inacceptabil ca o societate care are ca obiect de activitate furnizarea apei potabile pentru municipiul Reşiţa să trateze superficial aprovizionarea cu materia primă, apa brută pentru potabilizare. Consumul de apă estimat pentru luna februarie va fi de 1.300.000 metri cubi şi nu de 680.000“, susţin reprezentanţii TMK în respectiva adresă.

Fiind a treia adresă pe care combinatul o transmite furnizorului de apă şi mai multor instituţii din Reşiţa, în această lună, TMK Reşiţa susţine că va întrerupe prestaţia serviciului de captare şi pompare apă brută către AquaCaraş cu toate consecinţele ce decurg din acest act. Întrebat dacă va opri furnizarea apei, directorul Romulus Ioan a refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens.

În schimb, conducerea operatorului de apă ne-a precizat: „Negocierea contractului continuă pentru că sunt puncte asupra cărora cele două societăţi nu au căzut de acord. Noi vom emite în continuare comenzi pentru apă brută, iar atunci când comanda iniţială se va dovedi mai mică decât necesarul Uzinei de Apă, AquaCaraş va emite comandă de suplimentare de debit pe priză, aşa cum am comandat deja pentru luna în curs“.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu