Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta le-a spus vicepreşedintele CJ Ionesie Ghiorghioni celor care s-au plâns de fumul de la haldină.

Inaugurarea unui nou centru care să ofere servicii sociale pentru vârstnicii reşiţei a adunat, zilele trecute, mai mulţi cetăţeni ai urbei care au pus pe tapet problemele care-i afectează. Cea mai fierbinte dintre ele a fost cea a reşiţeanului Ionel Cristun, care a sesizat primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, faptul că haldina de gunoi de pe Dealul Lupacului le „arde” sănătatea celor din microraionul III al cartierului Lunca Bârzavei.

Mai exact, reşiţeanul spune că în fiecare seară în care temperaturile scad sub 17-18 grade (inclusiv în această perioadă, când vremea a fost mai schimbătoare), curenţii de aer îşi schimbă direcţia, iar fumul de la haldină coboară peste dealuri şi învăluie cartierul. Acum că e de la incendieri intenţionate, de la aprinderi spontane sau arderi necontrolate, fumul provoacă disconfort şi afectează sănătatea locuitorilor zonei. „Ne trezim cu gâtul uscat, respirăm greu din cauza fumului de la haldină”, sesiza Cristun.

Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, prezent la discuţie, le-a cerut reşiţenilor afectaţi să mai aibă puţină răbdare până când vor fi puse la punct toate detaliile legate de noul deponeu ecologic conform cu standardele europene, care să şi funcţioneze.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Acest individ care are functia de vicepresedinte al CJ Caras Severin nu are nici o legatura cu problemele judetului. El are interesele sale proprii, legate de afaceri ilegale si oneroase sub obladuirea sefului sau…

Adaugă comentariu