Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – S-au primit rezultatele probelor trimise la Laboratorul Cantacuzino din Bucureşti în cazul femeii însărcinate care a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în data de 30 martie 2019, după ce pacienta a născut prin cezariană un copil sănătos.

În urma rezultatelor neconcludente ale testului antigripal rapid, efectuat la SJU Reşiţa, acesteia i s-au recoltat alte probe care au fost trimise la institutul din capitală. Probele au fost destinate identificării virusurilor de tip gripal A şi B, dar şi virusurilor respiratorii, inclusiv cel rujeolic. Potrivit unui comunicat remis redacţiei de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, toate rezultatele sunt negative, ceea ce înseamnă că pacienta L.M.L., care a decedat la vârsta de 32 de ani, nu a suferit de gripă şi nu a fost afectată de nici un alt tip de virus.

Medicul ginecolog care a supravegheat pacienta pe timpul sarcinii şi care a internat-o marţi, 26 martie 2019, Mircea Achim, a fost acuzat de familia decedatei de malpraxis. Pe numele acestuia a fost depusă o plângere penală la Poliţia Reşiţa, care în prezent anchetează cazul, pentru ucidere din culpă.

 

Adaugă comentariu