Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un excedent bugetar de aproape 71.000 de lei a determinat municipalitatea să stabilească anumite priorităţi pentru care vor fi folosiţi banii.

Municipalitatea reşiţeană a tras linie după încheierea celui de-al doilea trimestru şi a constatat că urbei i-a rămas un excedent bugetar, atât pe secţiunea de funcţionare, cât şi pe cea de dezvoltare. Astfel, de la secţiunea de funcţionare au rămas 41.004 lei, iar de la cea de dezvoltare –29.991 de lei, totalizând 70.995 de lei. Iar banii vor fi folosiţi în special pentru lucrările de întreţinere sau de reparare a ceea ce s-a construit la Reşiţa în ultimii ani, dar şi pentru achiziţii.

„Excedentul bugetar a mers la Direcţia de Întreţinere a Patrimonoiului, la fiecare trimestru, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Acel proiect vizând excedentul a fost în analiza Consiliului Local, iar direcţia noastră, care este foarte bine constituită şi a rezolvat foarte multe din problemele municipiului, va fi beneficiarul acestor sume. Evident, necesarul este mult mai mare, dar orice excedent este binevenit. După bugetul aprobat, care este unul orientativ, priorităţi sunt lucrările sau tot ce înseamnă achiziţii. Pentru că diverse elemente din tot ce s-a lucrat în aceşti ani au suferit anumite stări de degradare, unele ar trebui înlocuite iar altele reparate, în timp ce o parte au fost distruse. Şi atunci prioritizarea ar trebui s-o facă Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului“.

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. Daca, ”dupa bugetul aprobat, care este unul orientativ”, exista un excedent bugetar, poate reusiti sa finalizati si marea borduriada. Ati uitat de ea sau ramane pentru alegerile locale viitoare?

Adaugă comentariu