Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Furturile de capace de canal au adus în discuţie majorarea de zece ori a amenzilor aplicate în aceste cazuri.

Dacă în prezent centrele de colectare preiau fier vechi cu 73 de bani kilogramul, în scurt timp, acest preţ ar putea creşte. Şi asta pentru că administraţia reşiţeană este decisă să ia măsuri drastice împotriva celor care fură fier de pe domeniul public pentru a-l valorifica la aceste centre.

Fenomenul furturilor de capace de canal de pe raza Reşiţei i-a reunit joi, 13 septembrie, la masa de lucru, pe principalii factori decizionali ai administraţiei reşiţene, sub conducerea primarului Mihai Stepanescu, alături de reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai AquaCaraş, ai Poliţiei Locale şi ai celei Municipale, dar şi ai firmelor de colectare a fierului vechi.

Furtul capacelor de canal a luat amploare în ultima perioadă, pagubele ridicându-se la aproximativ 200.000 de lei. În plus, siguranţa conducătorilor auto, dar şi cea a pietonilor este pusă în pericol. Primarul Mihai Stepanescu a anunţat că, în perioada imediat următoare, va fi emis un proiect spre dezbatere publică, în care vor fi prevăzute amenzi de zece ori mai mari şi întocmirea de dosare penale pentru cei care vor sustrage elemente din fier de pe domeniul public. În prezent, Garda de Mediu, împreună cu Instituţia Prefectului emit autorizaţie de funcţionare firmelor de colectare a fierului vechi, fără a fi necesar un aviz din partea Primăriei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Palatul administrativ reşiţean intenţionează să solicite sprijin pentru schimbarea cadrului normativ actual, urmând să fie luate şi hotărâri de consiliu local care să sancţioneze sever centrele de colectare care cumpără de la hoţi elemente metalice care în mod clar au fost luate de pe domeniul public.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu