Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primaria Resița a intrat în competiția „RO SMART în Țara lui Andrei” cu un proiect ce propune digitalizarea accesului cetățenilor la serviciile oferite de municipalitate. Pentru a fi câștigător, proiectul are nevoie și de voturile reșițenilor.

Proiectul „Reșița nu stă la coadă” înseamnă implementarea unei soluții de tip Smart City, care va permite o gestiune inteligentă a fluxurilor de oameni către serviciile Primăriei Reșița. Concret, cetățenii vor avea posibilitatea de a lua bilete de ordine atât la locație cât și din mediul online – smartphone și site web, vor putea vedea mărimea cozilor, vor primi informații specifice despre serviciile dorite și vor putea acorda feedback. Sistemul va ajuta cetățenii să evite timpul pierdut la cozi, dar și administrația să acceseze datele în timp real despre starea cozilor, cât și rapoarte agregate pe perioade din trecut.

Proiectul rezolvă lipsa unei informări potrivite cu privire la documentele necesare; elimină statul la coadă pentru serviciile primăriei; facilitează posibilitatea cetățenilor de a contribui la îmbunătățirea serviciilor prin feedback; realizează raportarea de date specifice către managerii de servicii ale primăriei (număr de cetățeni serviți, timpi de așteptare, timpi de servire)”, spun oficialii Primăriei Reșița, care așteaptă voturile cât mai multor reșițeni AICI.

Votul înseamnă 20% din punctajul unui proiect în PRIMA ETAPĂ a competiției RO SMART. În urma punctajului obținut în prima etapă de evaluare, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day. După votul publicului și prima evaluarea a juriului, proiectele ajung în ETAPA A DOUA, cea în care inițiatorii de proiecte vor susține ideea în fața juriului și vor primi punctajul final în cadrul competiției.

Adaugă comentariu