Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şi, în pofida sărăciei şi a nevoilor, nimeni nu le-a mai cerut! Asta explica viceprimarul Adrian Dacica, pentru a sublinia faptul că între ele şi alegeri n-a existat nicio legătură.

Imediat după instalare, noua administraţie reşiţeană a tăiat din lungul şir de ajutoare de urgenţă, de facilităţi şi de subvenţii, pentru a mai degreva presiunile existente pe bugetul local. Ulterior, la iniţiativa viceprimarului Adrian Dacica, s-a revenit asupra unei părţi din cazurile de acordare a ajutoarelor de urgenţă, după ce edilul a constatat că Reşiţa are mulţi oameni necăjiţi, care se confruntă cu reale probleme sau chiar cu situaţii fără ieşire, caz în care le-ar prinde bine o mână de ajutor din partea Primăriei. Totuşi, „toamna electorală“ s-a încheiat la Reşiţa cu zero ajutoare de urgenţă şi zero tichete sociale. Acestea nu doar că n-au fost acordate, dar nici nu le-a cerut nimeni.

Adrian Dacica a ţinut să sublinieze că decizia nu a avut iz electoral: „În urmă cu câteva săptămâni am iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care am solicitat reintroducerea ajutoarelor sociale de urgenţă şi a tichetelor sociale. Şi atunci, ca şi acum vă spun că până acum nu am dat niciun ajutor social de urgenţă şi niciun tichet social! Am spus că nu voi folosi aceşti bani pentru campania electorală – unii ne-au asemuit cu ei, dar suntem altfel, după cum am spus –, tichetele sociale le vom da doar în perioada sărbătorilor, iar ajutoarele sociale de urgenţă le vom da doar când vom avea solicitări, în urma unor anchete sociale făcute de asistenţii noştri. Am vrut să subliniez acest lucru: că până acum nu am avut solicitări şi nu am dat nimic. Este foarte bine ca cetăţenii să ştie că noi nu am făcut acest lucru în scop electoral“, a precizat viceprimarul Adrian Dacica, în cadrul unei recente conferinţe de presă.