Caraş-Severin, Romania

Abia atunci Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, a aflat că, deşi municipalitatea este proprietarul locuinţelor cu pricina, nu le poate da altcuiva. Şi asta din pricina Legii sportului, care impune necesitatea acordului Guvernului!

Potrivit viceprimarului Cristian Panfil, în cazul celor zece garsoniere dintr-un total de 20 ce fuseseră date în administrarea Direcţiei Judeţene de Sport, nu este permisă schimbarea destinaţiei acestora decât cu aprobarea Guvernului. Dumitru Secăşan, consilier local şi director al Spitalului Judeţean, a ţinut să precizeze: „Vrem să păstrăm specialiştii, dar nu în detrimentul altor instituţii. Acest bloc de garsoniere mai are o scară, din care mai multe nu sunt folosite. Aş cere Direcţiei de patrimoniu să le evalueze pe celelalte, poate că nu sunt exploatate toate la maximum, să primim şi noi două – trei“.

Primarul Stepanescu a explicat că, deşi spitalul nu e în administrarea municipalităţii ci în cea a Consiliului Judeţean, s-a arătat interesat de rezolvarea problemei spaţiului locativ pentru medici, dar s-a văzut obligat să retragă, după cum spunea, „pentru a doua oară şi ultima“, proiectul. „Cred că am putea veni în întâmpinarea medicilor relativ puţini care vin la Reşiţa, a adăugat el. Spitalul nu este al nostru, dar consider că primează interesul păstrării cadrelor medicale aici. Trebuie să vedem ce statut au acele garsoniere. (…) Noi spunem că suntem proprietari“.

Antoniu Mocanu