Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Universitatea „Eftimie Murgu” este pregătită pentru participarea la Campionatul Național Universitar de Futsal, care va avea loc în perioada 26-28 mai, la sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia din municipiul de pe Bârzava.

Vineri, 26 mai, va avea loc ședința tehnică, iar în următoarele două zile, se vor disputa meciurile de futsal. Inițial, la această competiție și-au anunțat prezenta șapte echipe, dar universitatea din Sibiu a a precizat faptul că nu va mai putea participa. Au rămas cinci centre universitare din București, Timișoara, Petroșani, Baia Mare, Oradea, la care se adaugă Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Echipa de studenți a UEM Reșița va fi formată din jucători de futsal de la Muncitorul Reșița, dar și din jucători care evolueză în Liga a III-a de fotbal pentru CSM Școlar Reșița.

Lotul echipei UEM Reșița este format din: Leontin Doană, Casian Doană, Cristian Zimmermann, Flavius Fedor, Flavius Toader, Alexandru Ciucur, Iulian Mitru, Răzvan Costachi, Dan Negrei, George Beloescu, Dragoș Toțu și Vichente Marcu. Studenții UEM vor fi sprijiniți de pe margine în timpul partidelor de rectorul Andrade I. Bichescu și de asist. univ. drd. Zoltan Kiss. La ultimul antrenament de dinaintea primului meci oficial, studenții care vor reprezenta UEM la această competiție, s-au antrenat împreună cu echipa de futsal Muncitorul Reșița.

„Pentru prima dată, în acest an, la Reșița, în perioada 26-28 mai, se va organiza Campionatul Național Universitar de Futsal. Sperăm ca echipa universității noastre să facă o figură frumoasă. După părerea mea, va fi o competiție echilibrată, la care vor participa șase mari centre universitare. Ne dorim foarte mult ca echipa noastră să câștige această competiție, pentru că, eu spun că avem în componență, jucători foarte buni. Unii dintre ei evolueză la echipa de futsal a orașului, iar acest lucru este un avantaj pentru noi”, a declarat Andrade I. Bichescu, rectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița.