Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Programe artistice, un cros umanitar, muzică, intrare gratuită la Zoo, jocuri şi voie bună – sunt doar câteva dintre reperele zilei de 1 Iunie, la Reşiţa.

Ziua internaţională a copilului prilejuieşte, de 1 Iunie, o serie de acţiuni în municipiul de pe malurile Bârzavei. Miercuri, de la ora 17.00, în Centrul Civic, în faţa palatului administrativ judeţean, debutează un eveniment artistic dedicat copiilor. Actorii Teatrului de Vest vor fi moderatorii acţiunii, îi vor antrena pe cei mici în jocuri distractive şi-i vor invita să descopere frumuseţea muzicii şi a dansului. Vor evolua Ansamblul Folcloric Bârzava, Clubul de Dans Mystic şi formația Panoramic Junior, iar voluntarii Centrului Mansarda îi vor aștepta pe copii cu surprize.

De asemenea, tot de 1 Iunie, preşcolarii şi elevii vor beneficia de gratuitate la Grădina Zoologică „prof. Ion Crişan“, aceasta urmând să fie deschisă între orele 10.00 şi 20.00. „Alerg pentru Denis – Cros umanitar de Ziua copilului“ este derulat prin grija Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Reşiţa, pentru elevul din clasa a V-a care are suferă de hipoacuzie şi care are nevoie de un implant cohlear. Astfel, miercuri, 1 Iunie, de la ora 10.00, pe Stadionul de Atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaştag“ din Govândari, cei peste şase sute de copii ai şcolii vor alerga pentru Denis, cu speranţa de a-i oferi un viitor mai frumos. Crosul este deschis pentru orice doreşte să fie alături de acest copil – părinţi, elevi de la alte instituţii de învăţământ, cadre didactice etc.

Și centrele sociale din subordinea Primăriei Reșița vor desfășura activități dedicate copiilor. Micuţii beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi „Maria“ vor desfășura concursul „Copiii au talent“, iar cei de la Centrul de Zi „ABC“ vor sărbători, de la ora 13.30, copilăria prin dans. Cei mici vor prezenta dansuri sportive pe care le-au deprins în urma cursurilor de dans, coordonate de Simona Balaci, de la Asociaţia Club Sportiv Magnum Team. Aşa cum deja ne-am obişnuit, administraţia locală va răsplăti copiii cu dulciuri.