Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa a semnat, alături de Sorin Maxim, şeful ADR Vest, documentele care vor atrage importanta finanţare pentru Reşiţa, cea mai mare parte urmând să fie alocată Centrului Civic.

„Este primul proiect semnat pe componenta de mobilitate, preciza Sorin Maxim. Acest proiect este şi unul consistent, are o componentă de bani de retrospective, bani care vor veni înapoi în contul Primăriei pentru că deja lucrările au fost începute, şi evident va continua cu o parte din lucrări care sunt în licitaţie şi vor fi în curs de executare anul viitor. Este un proiect de 10 milioane de euro, Primăria mai are proiecte foarte consistente în portofoliu şi urmează a fi depuse până la finalul anului, de aproape 60 de milioane de euro, ceea ce este foarte mult pentru o primărie care nu are un buget foarte mare pentru investiţii. Dar este un lucru bun pentru că aceasta va salva resurse şi va aduce plus valoare şi calitate în tot ce înseamnă mobilitatea în oraşul Reşiţa“. Şi dacă aparent în ultima perioadă Reşiţa şi Deva au parte de mai multe fonduri decât celelalte reşedinţe de judeţ din Vest, şeful ADR a precizat că nu este vorba despre vreun dezechilibru la nivel de regiune, ci pur şi simplu Timişoara şi Aradul şi-au făcut investiţiile, spre exemplu în infrastructura educaţională, ceva mai devreme decât noi, iar acum venim şi noi din urmă.

Şi dacă directorul ADR Vest vorbea despre o premieră la Reşiţa, prin această finanţare, şeful administrativului reşiţean a precizat, mai în detaliu, ce vor aduce aceste 10 milioane de euro pe malurile Bârzavei: „Acest proiect înseamnă în primul rând să scoatem biscuiţii ăştia din Centru, ăştia chinezeşti, de unică folosinţă, şi să punem un granit şi un andezit care, peste o sută de ani, când se va scoate capsula timpului, să fie tot acolo. Eu vă garantez că acest Centru Civic va rezista şi peste o sută de ani, va fi aşa cum trebuie să fie un Centru Civic, aşa cum sunt cele din Milano, din Roma, din Sibiu, din Albă Iulia, din Oradea. E o bucurie pentru mine, vă spun sincer, este cel mai important proiect pe care am reuşit să-l facem până acum, în afară de şcoli. Neluând în considerare că nu sumele sunt neapărat importante. Important este şi învăţământul – şcoli şi grădiniţe –, dar este prima imagine a oraşului, când cineva vine în zona centrală, de unde-şi poate forma o idee“.

Adaugă comentariu