Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – În 2014, primăria din Valea Almăjului derulează mai multe proiecte pentru modernizarea infrastructurii locale.

Primăvara aceasta, în comuna Bozovici vor demara o serie de lucrări, printre care şi reabilitarea grădiniţei din localitate, a unui pod şi a două podeţe. „Sunt două proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 40.000 de euro fiecare, pentru care am demarat şi procedurile de achiziţii publice, urmând ca, din aprilie sau mai, să şi începem lucrările. Un alt proiect cu finanţare europeană, tot de 40.000 de euro, vizează reabilitarea parcului central din comună. Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Timiş au făcut vizita în teren, urmează acum semnarea contractului de finanţare”, ne-a declarat primarul comunei Bozovici, Adrian Sergiu Stoicu.

Deşi demarată încă din 2007, lucrarea de reabilitare a reţelei de apă nu a fost finalizată nici până azi la Bozovici. „Proiectul a înghiţit mulţi bani, dar pentru că nu eram primar la vremea aceea, nu comentez mai mult. Lucrarea este realizată în proporţie de 90%, reţeaua de apă a fost extinsă şi în satul

Prilipeţ, iar în paralel lucrăm la staţia de tratare a apei şi la racordarea gospodăriilor. Pentru finalizarea proiectului am mai avea nevoie de 400.000 de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern”, ne-a explicat Stoicu.

Tot în perioada următoare, primăria va executa, în regie proprie, lucrări de extindere a reţelei de energie electrică, pe DN 57, la ieşirea din localitate înspre satul Prilipeţ, pe o lungime de 500 de metri. Costurile se ridică la 30.000 de lei şi, potrivit edilului, este nevoie de această investiţie pentru a evita accidentele de circulaţie în zonă: „Vom monta în jur de 15 stâlpi, pentru că zona este circulată şi, nu de puţine ori, aici au avut loc mai multe incidente rutiere. În plus, în zonă avem o staţie de benzină şi un restaurant, aşa că zona este destul de circulată. Pe viitor, ne dorim aici şi o alee pietonală”.

Cât priveşte planurile de viitor ale edilului, acesta şi-a propus, pentru 2014, atragerea fondurilor europene, în vederea realizării sistemului de canalizare.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu