Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul Ion Mocioalcă susţine că votul PSD în favoarea familiei tradiţionale nu face din acest partid unul învechit.

În recenta conferinţă susţinută la Reşiţa, şeful PSD Caraş-Severin a vorbit despre referendumul ce va avea loc în 7 octombrie în privinţa revizuirii Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor“.

„Acest referendum nu este o iniţiativă a PSD, ci a societăţii civile, care a strâns trei milioane de semnături, şi a Bisericii pe care noi o susţinem cu toată forţa. Dacă susţinem familia tradiţională nu înseamnă că PSD rămâne un partid învechit, dimpotrivă este un partid cu o gândire echilibrată, gândire căreia mă raliez cu toată convingerea“, a spus Mocioalcă.

Liderul PSD mai vede acest referendum şi ca pe „o repetiţie în costume a alegerilor europarlamentare din primăvara anului viitor. Şi la întâlnirea cu primarii din judeţ ne-am stabilit direcţii, am propus targeturi şi sper să reuşim să facem şi în Caraş-Severim peste 30%, adică limita la care referendumul va fi validat“.