Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Componenţii C.S.Ş. – C.S.M.R. au urcat de opt ori pe podiumul naţional de premiere.Peste 200 de sportivi de la cluburile de profil din ţară şi-au disputat întâietatea, recent, la Târgovişte, în cadrul Campionatelor Naţionale de lupte libere şi lupte feminine pentru copii.

Printre aceştia s-au aflat şi 14 componenţi ai Clubului Sportiv Şcolar-Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, pregătiţi de antrenorul emerit Ilie Ene. Iar comportarea a peste jumătate dintre ei a fost una foarte bună, mărturie fiind rezultatele deosebite înregistrate.

Astfel, patru au devenit campioni naţionali, cucerind medaliile de aur: Iulian Păun (categoria 53 kg), Vlăduţ Grama (66 kg), Andrei Laeş (73 kg) şi Alexandru Brudaşcă (100 kg). Apoi, doi dintre tinerii luptători reşiţeni au ajuns până în finalele categoriilor, fiind nevoiţi să se mulţumească doar cu medaliile de argint: Alexandru Predescu (35 kg) şi Silviu Perjă (66 kg). Iar pe treapta a treia a podiumul de premiere au urcat Iasmina Şincariu (48 kg) şi Alexandru Barbu (35 kg).

„Ca bilanţ, stăm foarte bine, faţă de anii trecuţi, ne-a precizat antrenorul emerit Ilie Ene. Sincer, eram optimişti, înainte de competiţie, dar şi realişti, în acelaşi timp. Iar sportivi ne-au făcut o surpriză doesebită. Din zece titluri naţionale, patru au fost adjudecate de sportivii noştri. Deci, din cei 14 sportivi pe care am mizat la acest concurs, 13 au fost înscrişi, iar opt au cucerit medalii. Cu puţină şansă, mai puteam cuceri o medalie de aur, prin Alexandru Predescu. Dar, a făcut o mică greşeală, care l-a costat. Sunt foarte mulţumit. Este un rezultat în premieră, pot să spun, pentru luptele reşiţene, la nivel de copii. Este o generaţie sănătoasă, o generaţie de copii pe care mă bazez în continuare. Sper ca unii dintre ei să ne reprezinte la campionate europene, la campionate mondiale şi, de ce nu, şi la Olimpiadă. Din păcate, o mică dezamăgire a fost Andreea Văcărescu, una dintre speranţele Centrului Brebu. Dar, după trei victorii, printre care una în faţa campioanei naţionale, a avut o scăpare, a intrat într-o stare emotivă şi a ratat podiumul. Vreau să precizez că aceste rezultate nu ar fi fost posibile dacă nu am fi beneficiat şi de participări la mai multe concursuri amicale, fiindcă sportivii aveau nevoie de cât mai multe meciuri“.

Adaugă comentariu