Caraş-Severin, Romania

Cu toţii ştim cât de greu este în România să trăim de pe o lună pe alta cu salariul minim pe economie. Iar dacă ai salariul sub minimul pe economie şi copii la şcoală, viitorul devine sumbru. Întreţinere, mâncare, îmbrăcăminte şi rechizite pentru copii sunt doar câteva dintre cheltuielile cu care se confruntă fiecare părinte.

Pentru a veni în sprijinul familiilor cu situaţie materială precară, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat repartizarea sumelor destinate achiziţionării de rechizite în anul şcolar 2011-2012, pentru fiecare Inspectorat Şcolar Judeţean.

De acest ajutor vor beneficia elevii din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. În anul şcolar 2011-2012, valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 de lei pentru elevii din învăţământul primar şi 30 de lei pentru cei din învăţământul gimnazial.

În judeţul Caraş-Severin, de aceste pachete vor beneficia aproximativ 10.085 de copii cu situaţie materială precară. Pentru ei, suma alocată este de 217.677 de lei. Suma toală alocată Inspectoratelor Şcolare Judeţene din ţară, în vederea achiziţionării rechizitelor este de 18.000.000 de lei.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu