Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este situaţia unui număr de aproximativ o sută de familii ce vor fi debranşate, în toiul iernii, de la CET 2010.Aşa cum promitea conducerea CET 2010, administraţia locală reşiţeană şi-a îndreptat din nou atenţia spre oamenii de bună-credinţă care vor rămâne în afara sistemului centralizat de încălzire al oraşului. Decizia a fost luată zilele trecute, în cadrul unei şedinţe extraordinare de consiliu.

Consilierii locali reşiţeni au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de săptămâna trecută, rectificarea bugetului local al municipiului Reşiţa cu suma de 2.332.660 de lei pentru achitarea arieratelor, dar şi deplasarea unei delegaţii reşiţene în Caen, Franţa, pentru semnarea acordului de înfrăţire, în urma celor 20 de ani de relaţii de prietenie, se arată într-un comunicat remis redacţiei. În aceeaşi şedinţă, consilierii au aprobat sistarea furnizării agentului termic şi schimbarea sursei de încălzire la adresele consumatorilor din zone cu reţele termice secundare care au probleme tehnice. Familiile şi persoanele singure racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al municipiului Reşiţa, cărora li se va sista alimentarea cu agent termic independent de voinţa acestora, li se va acorda un ajutor financiar pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de schimbarea sursei de căldură“.

Aşa cum Jurnal CS a mai precizat, vor rămâne fără încălzire un număr de aproximativ o sută de familii din Microraionul IV al cartierului reşiţean Lunca Bârzavei, din cauza vechimii mari a reţelei din zonă şi a eventualelor costuri ridicate pe care le-ar presupune înlocuirea acestora şi subtraversarea unui parc.

La fel ca în trecut, Primăria Reşiţa le va acorda câte 2.000 de lei familiilor rămase fără încălzire care primeau agent termic în sistemul vechi de distribuţie pe verticală. Ajutorul creşte la 3.000 de lei în cazul celor care au investit deja în sistemul de distribuţie pe orizontală. În plus, a fost introdus un ajutor în cuantum de 1.000 de lei pentru familiile care nu mai aveau căldură de la CET 2010, ci doar apă caldă.

Ajutorul financiar va fi acordat doar familiilor şi persoanelor singure care nu au debite la asociaţia de locatari sau la operatorul de termoficare pentru energia termică consumată, care au achitat taxele şi impozitele locale şi cărora li se va sista alimentarea cu agent termic independent de voinţa lor. Beneficiarii sistemului centralizat aflaţi în situaţia expusă trebuie să se prezinte la Direcţia de Asistenţă Socială pentru predarea documentelor necesare în vederea obţinerii sumelor respective. În termen de 15 zile de la primirea ajutorului de urgenţă, beneficiarul trebuie să depună factura în copie şi bonul fiscal din care să reiasă achiziţionarea sursei de încălzire. În caz contrar, va fi formulată cerere de chemare în judecată pentru recuperarea prejudiciului, respectiv pentru fals în declaraţii“, se mai arată în documentul citat.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu