Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Social-democraţii îi cer explicaţii consilierului judeţean şi se gândesc la excluderea acestuia. Însă, Nicolae Ştefănescu va demisiona înainte să dea vreo explicaţie

Conferința extraordinară a PSD Reșița, ce a avut loc zilele trecute, a hotărât prin vot alegerea lui Ioan Crina în funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Reșița și a deputatului Ioan Benga în funcția de președinte executiv al PSD Reșiţa. Totodată, Consiliul Municipal al PSD Reșița a luat în discuție situația lui Nicolae Ștefănescu, consilier județean ales pe listele USL din partea PSD Caraş-Severin, membru al organizației PSD Reșița.

„Urmare a declarațiilor, atitudinii, pozițiilor publice avute împotriva PSD Caras-Severin, Consiliul Municipal al PSD Reșița consideră că dl. Ștefănescu s-a situat în afara Statutului și a Codului Etic al PSD. Prin urmare, organizația municipală se delimitează total de declarațiile și atitudinile domnului Ștefănescu Nicolae, considerând că acesta este împotriva și în afara partidului. PSD Reșița așteaptă lămuriri din partea domnului Ștefănescu, în caz contrar urmând ca acesta să suporte consecințele ce decurg din Statutul PSD și anume excluderea din partid“, se precizează în comunicatul semnat de biroul de presă al PSD.

Până când se hotărăşte PSD să îl excludă, se pare că Nicolae Ştefănescu va demisiona din funcţia de consilier judeţean şi din calitatea de membru de partid, la finele lunii februarie. Formaţiunea politică la care va pleca Nicolae Ştefănescu este Partidul Puterii Umaniste. Sunat pentru a ne confirma dacă va demisiona, consilierul judeţean ne-a spus: „Sunteţi pe drumul cel bun“.