Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din data de 27 ianuarie 2016 a fost numit în funcția de protopop al Reșiței P.C. Părinte Gheorghe Șuveți, de la parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil“ din Reșița.

În aceeaşi şedinţă, preotul Petru Berbentia a fost revocat din funcția de protopop al protopopiatului Reșița, începând cu data de 1 februarie 2016. Hirotesia și instalarea în funcție a noului protopop va avea loc la data de 2 februarie 2016 la biserica Sf. Iosif cel Nou de la Partoș din Reșița, începând cu ora 16 și va fi oficiată de PSS Lucian, Episcopul Caransebeșului. Decizie de revocare a preotului Petru Berbentia este una strict administrativă, susţin oficialii Episcopiei, și nu are în vedere vreo abatere în activitatea de protopop.

2 Comments

  1. Ca si cetatean normal nu prea schimba cu nimic situatia. Eu merg la biserica din micro 3 de ani de zile si acolo au fost tot timpul actiuni parca mai multe ca in alte parti dni oras. Nu cred ca e caz de boala, ci mai degraba diferend cu episcopia. Ma enerveaza ca ora exacta la resita se da de la caransebes…

Adaugă comentariu