Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Întreprinzătorii privaţi, fie ei români sau străini, se confruntă cu o serie de probleme, în special o dată cu trecerea prin criză, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, deputatul Alin Popoviciu, vicepreşedinte regional PDL.

Acesta este principalul motiv pentru care PDL susţine că este nevoie de înfiinţarea, în România, a unei Autorităţi Naţionale pentru Protecţia Întreprinzătorilor.

„Este un proiect de lege pe care l-am definitivat la Galaţi. Urmează acum să se stabilească, exact, care sunt obligaţiile şi drepturile întreprinzătorilor, având în vedere că sunt cunoscute cazurile de controale abuzive făcute de autorităţile statului”, a afirmat Alin Popoviciu.

Această autoritate care ar urma să fie înfiinţată va fi formată dintr-un Consiliu director, din care vor face parte 11 membri. Cinci vor fi numiţi de către Confederaţiile patronale reprezentate la nivel naţional, alţi cinci vor fi numiţi de către Parlamentul României, în funcţie de algoritmul politic, precum şi un reprezentant desemnat de către Consiliul Concurenţei. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Întreprinzătorilor va fi finanţată, în principal din surse proprii, din amenzi, şi din bani de la bugetul de stat.

Potrivit parlamentarului PDL, proiectul de lege prevede ca orice sumă care la final de an, din amenzi, e excedentară funcţionării acestei instituţii, să fie virată Ministerului Finanţelor şi să se specifice clar că suma respectivă poate fi folosită doar pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România. Proiectul de lege se află deja în Parlament, iar în septembrie urmează să fie discutat.

Adaugă comentariu