Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luni, 5 august, la stadionul „Mircea Chivu”, a fost programat primul antrenament al componenților noii echipe a Reșiței, sub comanda antrenorului Alexandru Pelici, fost jucător și antrenor în Valea Domanului, un om legat de aceste locuri.

Alături de primarul Mihai Stepanescu și de principalii săi colaboratori, s-au aflat omul de afaceri vâlcean Cătălin Rufă, cel care și-a manifestat disponibilitatea de a susține noul club pentru o prezență cât mai onorantă în eșalonul doi al fotbalului românesc, și Pavel Aghescu, președintele Consiliului de Administrație al C.S. Gloria Reșița.

„Am pus la punct o colaborare între clubul din Vâlcea, cel din Valea Domanului și Clubul Sportiv Gloria Reșița, a declarat edilul municipiului. Iată că se poate, zic eu, o colaborare perfectă, cu transparență. Și cred că toți tindem spre performanță. Pentru binele Reșiței, al fotbalului, pentru binele copiilor care iubesc fotbalul. O să informăm săptămânal, sau pe etape, ceea ce dorim noi să facem la acest club. Cunosc clubul din 1998, atunci când erau meciuri deosebite, atunci când au crescut o serie de fotbaliști. Noi practic pregătim acel mare pas, care sper să se întâmple nu peste foarte multă vreme. În ceea ce privește parte financiară, în ședința ordinară, Consiliul Local Reșița a stabilit o parte din acea finanțare necesară desfășurării activității fotbalistice, pe un an competițional. Este vorba de până la un miliard de lei vechi, pe lună. Dar, vom vorbi și despre implicarea sponsorilor, colaboratorilor. Asta este obligația noastră. Cert este că echipa se va numi CSM Metalul Reșița. Pentru că domnul președinte Cătălin Rufă are experiență, are contribuția dânsului. Așteptăm decizia federației și trecem la treabă. Fiindcă echipa s-a pregătit zilele trecute. De asemenea, noi am oferit o nouă șansă Gloriei, prin locul din Liga a III-a și prin jucătorii pe care îi vom pune la dispoziție”.

În completare, Cătălin Rufă a spus: „În cele din urmă am găsit soluția de colaborare cu Reșița, prin domnul primar Mihai Stepanescu. Am purtat multe discuții, astfel încât să punem la punct toate detaliile. Le-am definitivat și am venit în Valea Domanului. Nu mi-a fost ușor. Dar, față de domnul primar, față de domnul Gheorghe Năsturel, am ținut să-mi țin promisiunea. Mă bucur că am adus echipa aceasta aici. Veți vedea că este o echipă curată, poate cea mai curată din Liga a II-a. Care are nevoie de susținere. Sper ca suporterii reșițeni să-i adopte repede pe jucători. N-am venit să vindem promisiuni. Ne-am propus, dacă se poate, să nu pierdem nici un meci”.

După obișnuita discuție cu jucătorii, antrenorul Alexandru Pelici a precizat: „Sperăm să putem face treabă bună aici. Pentru asta am venit. Să nu dezamăgim. Să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Știm că sunt pretenții mari, din punctul de vedere al spectatorilor. Au foame de fotbal. Am venit cu o echipă de Liga a II-a și sperăm să ducem mai departe treaba începută în februarie a.c. Sperăm ca publicul să fie răbdător cu noi, să ne înțeleagă. Să ne adopte. Nu suntem oamenii care să promitem marea cu sarea. Nu sunt genul de om care să promită că vom face minuni. Minunile sunt făcute doar de Dumnezeu. Dar, în mod sigur vom respecta faptul că am venit aici, vom respecta oamenii care vor veni în tribune”.

3 Comments

Adaugă comentariu