Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Inspectoratul General pentru Imigrări va elibera, în anul 2014, 5.500 autorizaţii de muncă cetăţenilor străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze sau să presteze muncă în România.

Este vorba despre autorizaţii de muncă pentru lucrătorii permanenţi (3.000), pentru lucrătorii detaşaţi (900), pentru lucrătorii înalt calificaţi (800), pentru lucrătorii sezonieri (100), autorizaţii nominale (100), pentru lucrătorii stagiari (200), pentru sportivi (300) şi pentru lucrători transfrontalieri (100). În situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

În cursul anului 2013, Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin a eliberat opt autorizaţii de muncă străinilor. Aceştia provin din state precum, Serbia (cinci), Ucraina (doi) şi Chile (unul), iar domeniile de activitate conform clasificaţiei ocupaţiilor din România (COR) pentru care au fost solicitate autorizaţiile de muncă sunt: directori, brutari, tîmplari, un sportiv şi un fotograf.

Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România. Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii se adresează Biroului pentru Imigrări Caraş–Severin de către angajator, persoană fizică sau juridică.

Adaugă comentariu