Caraş-Severin, Romania

ZORLENȚU MARE – Motivând că nu poate colabora cu consilierii locali și viceprimarul, edilul șef de la Zorlențu Mare dizolvă Consiliul Local.

Problemele au apărut în comuna cărășeană imediat după alegeri, ședințele de consiliu local fie nu au întrunit cvorumul necesar, fie nu au putut aproba hotărâri de interes major pentru comunitate. Ca atare, primarul Martin Cornea a depus la tribunal actele necesare pentru dizolvarea forului local.

„E adevărat, am decis să dizolv Consiliul Local, pentru că, de o lună de zile tot încercăm și nu se poate rezolva problema. Am depus documentele în instanță, așteptăm să se deruleze procedurile legale. Hotărârea, care va fi definitivă, conform cu articolul de lege pe care noi l-am specificat, va impune dizolvarea, iar apoi Instituția Prefectului va convoca membrii supleanți. Dacă nici din aceștia nu se va putea constitui Consiliul Local, se trece la alegeri anticipate“, ne-a declarat primarul Martin Cornea.

Acesta susține că problema trenează de mai mult timp și a depășit o luptă politică. Edilul-șef consideră că sunt interese personale. „Nu avem cum să colaborăm, iar viceprimarul în special nu înțelege că trebuie să lucrăm pentru comunitate și nu pentru interese personale. Sunt oameni cu mentalități din trecut și consideră că procedurile pot fi eludate, fără documentații, fără cereri… Unii cred că banii rezolvă tot. În ultima ședință de consiliu i-am anunțat pe consilierii locali despre demersul acesta. E a doua oară când grupul liberalilor nu se prezintă la ședința de consiliu, de când trebuie ales președintele de ședință. Apoi nu s-a prezentat tabăra cealaltă. Secretarul le-a transmis că se va acționa în litera legii. Nu știu când va decide instanța, dar măsurile impuse vor fi luate“, a adăugat primarul comunei Zorlențu Mare.