Caraş-Severin, Romania

BERZOVIA – Nemulţumiţi de starea proastă a drumului care leagă Berzovia de Fizeş, mai mulţi localnici i-au cerut socoteală edilului Aurel Coriolan Luca.

Sătenii din Fizeş au ajuns la capătul răbdării după ce ani la rând s-au ales doar cu promisiuni din partea celor care ar trebui să le asfalteze drumul. Miercuri dimineaţa, aproximativ 20 de săteni s-au adunat în faţa Primăriei Berzovia, nemulţumiţi de starea proastă a DJ 572 Berzovia – Fizeş – Tirol – Doclin. Pentru a nu-şi distruge autoturismele, oamenii sunt nevoiţi să circule cu viteza melcului, astfel că distanţa de nouă kilometri dintre Berzovia şi Fizeş se străbate în aproape o oră.

Locuitorii din Tirol sunt ceva mai norocoşi, dacă putem spune aşa ceva, căci au ca variantă ocolitoare tronsonul Doclin – Biniş – Bocşa. Localnicii susţin că relaţia Berzovia – Fizeş – Tirol – Doclin nu a fost niciodată asfaltată, lucru confirmat şi de primarul comunei Berzovia, Aurel Coriolan Luca.

drum

„Înţeleg supărarea oamenilor, dar fiind vorba despre un drum judeţean, nu este responsabilitatea primăriei să-l asfalteze. În calitate de primar am solicitat de nenumărate ori fonduri pentru reabilitarea acestor nouă kilometri. Chiar astăzi (miercuri, 4 februarie – n.r.) am avut o discuţie şi cu doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean. Oamenii mi-au explicat clar că, momentan, nu sunt bani pentru asfaltarea acestui drum, dar că se va încerca obţinerea unei finanţări europene. Mai mult de atât nu am ce face. Vreau să vă mai spun că pe acest drum s-a intervenit cu zgură în urmă cu aproape trei luni, iar acum se circulă bine pe el. Eu voi continua să rămân constructiv, voi încerca să atrag bani europeni pentru asfaltarea tuturor drumurilor comunale, însă pentru cele care aparţin judeţului nu am ce face“, ne-a declarat Luca.

Adaugă comentariu