Caraş-Severin, Romania

BĂNIA – Şi nu numai, pentru că lucrări se vor mai face şi la cele două cămine culturale.

Veşti bune pentru locuitorii comunei. În 2015, administraţia locală va aloca aproximativ 600.000 de lei pentru repararea şi asfaltarea mai multor drumuri. Potrivit declaraţiilor primarului Silvestru Bălan, investiţiile vor fi susţinute din fonduri proprii, dat fiind faptul că bugetul din acest an este mult mai mare decât cel din 2014.

„Anul acesta ne vom descurca mult mai bine, datorită bugetului de care dispunem, de 1.800.000 de lei, şi care ne va permite să alocăm bani şi pentru infrastructura locală. Avem de gând să alocăm în jur de 600.000 de lei pentru asfaltarea mai multor drumuri de pământ. Tot pentru 2015 ne-am propus să modernizăm şi căminele culturale din Gîrbovăţ şi Bănia, dar şi să facem câteva modernizări la şcoală. De anul trecut facem şi noi parte din Grupul de Acţiune Locală «Poarta Almăjului», prin intermediul căruia vom încerca să obţinem finanţare europeană pentru reparaţiile ce se impun a fi făcute la cele două cămine. Dacă nu vom reuşi pe această cale, atunci sigur vom aloca noi banii, din bugetul local. La şcoala din Bănia avem lucrări de exterior. Mai exact, în curtea unităţii, pe care ne-o dorim amenajată. Fie o vom betona, fie vom cumpăra un covor sintetic, pentru ca elevii să îşi poată desfăşura activităţile sportive în bune condiţii“, a declarat primarul din Bănia.

Pentru că în satul Gîrbovăţ nu există reţele de apă şi canalizare, edilul aşteaptă cu nerăbdare lansarea noului Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. „O astfel de investiţie costă mult, iar singura noastră şansă este cea de a atrage bani de la Uniunea Europeană. Pentru acest lucru trebuie să vedem însă cum arată noul PNDR. O finanţare europeană ne-ar prinde bine şi pentru sistemul de canalizare din Bănia, dar, cum spunea, mai avem puţin de aşteptat“, a mai precizat Silvestru Bălan.

Adaugă comentariu