Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Directorul Aquacaraş, Gheorghe Filipescu, susţine că este dreptul Primăriei să dea în judecată o instituţie, numai că nu operatorul de apă a spart străzile!

Primăria Anina a deschis acţiune judecătorească împotriva operatorului de apă – canal S.C. Aquacaraş S.A. Reşiţa şi împotriva executantului S.C. Dinamic Company SRL Bucureşti, solicitând ca instanţa de judecată să oblige în solidar cele două societăţi comerciale să refacă străzile 13 Decembrie, Cheile Gârliştei, Teilor, Mihai Eminescu, Colonia Roşie, Uzinei, Horea, Cloşca, Colonovăţ, G.Coşbuc, Pădurii, Minerului, Trandafirilor, Râului, Izvarna, Oraş Nou, Maial, Valea Vulpilor, distruse şi rămase aşa de mult timp.

Povestea însă începe în urmă cu câţiva ani, când prin proiectul cu finanțare din fonduri europene „Reabilitarea și extinderea conductelor de aducţiune, reţelelor de distribuţie și reţelelor de canalizare din Anina”, SC Aquacaraş SA, în calitate de investitor şi beneficiar al finanţării, s-a angajat la refacerea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă și canalizare din Anina, solicitând și fiindu-i eliberată Autorizația de construire nr.17 / 21.11.2013. Urmare a licitaţiei, lucrarea a fost încredințată de către SC Aquacaraş SA către SC Dinamic Company SRL Bucureşti, în vederea executării.

„În cursul anului 2014, din cauza nerespectării prescripţiilor din proiectul tehnic de către executantul lucrărilor S.C. Dinamic Company SRL Bucureşti şi a proastei gestionări a lucrărilor de către S.C. Aquacaraş S.A. Reşiţa, care avea cunoştinţă de deficienţele în execuţia lucrărilor şi nu a luat din timp măsurile legale care se impuneau (oprirea lucrărilor), s-a ajuns în situaţia de a fi sparte 18 străzi. Lucrările nu au fost recepţionate şi nici plătite, executantul lucrărilor s-a retras şi a dat faliment, iar străzile au rămas aşa sparte, creând mare disconfort cetăţenilor din Anina. Susţinem faptul că S.C. Aquacaraş S.A. Reşiţa avea cunoştinţă de neregulile şi abaterile de la proiect, deoarece, în timpul derulării proiectului, cu toate că Primăria Anina nu a avut nici o calitate sau cuvânt de spus, au fost desemnate persoane care au urmărit în permanenţă execuţia lucrărilor, fiind sesizaţi dirigintele de şantier şi managerul de proiect de la Aquacaraş Reşiţa, din cadrul Unităţii de Implementare a Proiectului (PIU)“, ne-a spus primarul Aninei, Gheorghe Românu.

După nenumărate întâlniri iniţiate de primarul Românu, cu scopul de a rezolva pe cale amiabilă situaţia creată, ce nu au dus la vreun rezultat, Primăria Anina a dat cele două societăţi în judecată. Acţiunea se află pe rol la Judecătoria Oraviţa.

„Este dreptul administraţiei locale să dea în judecată pe oricine, să îşi caute undeva dreptatea. Numai că Aquacaraş nu are nicio vină pentru ce a făcut societatea respectivă. Eu încerc să repar lucrurile, sunt la Bucureşti, bat la uşa ministerului, încerc să găsesc soluţii la multele probleme cu care ne confruntăm. Ştiu de străzile sparte de la Anina, căutăm o firmă care să intre în contract, dar, repet, nu Aquacaraş a spart străzile“, ne-a spus directorul operatorului de apă, Gheorghe Filipescu.

N.C.

1 Comment

  1. O miscare buna, dar la justitia din Caras, are sanse de succes prin 2045 cand AquaCaras va fi istorie

Adaugă comentariu