Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ din Reşiţa a devenit luni, 2 aprilie, neîncăpătoare pentru micii cititori reuniţi sub semnul slovelor, cu prilejul Zilei internaţionale a cărţii pentru copii.

Cei mici au dat glas scrisorilor către cele mai felurite personaje sau şi-au citit, unii altora, poveşti, într-o atmosferă caldă, de basm, printre rafturi cu poveşti nemuritoare, împodobite cu flori proaspete.

Sub privirile blajine ale bibliotecarelor secţiei, zânele copilăriei multora dintre noi – Maria Păun şi Adina Bujor –, în coordonarea dascălilor şi în prezenţa conducerii Bibliotecii judeţene (dir. Clara Constantin), s-au rostit gândurile despre carte ale celor mai luminate minţi.

Totul cu prilejul uneia dintre puţinele zile care ne mai adună în lumea magică a cărţii pentru copii, ziua naşterii lui Hans Christian Andersen, care a dat o altă viaţă lumii basmului. Însă nu doar cartea şi scriitorul danez au fost sărbătoriţii zilei, ci şi Ariane, din clasa a IV-a A, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 din Reşiţa (înv. Florica Fetescu), grupă care a pus în scenă o parte a frumosului program, împreună cu elevii clasei a II-a, de la Şcoala Nr. 12 (înv. Neta Novac).

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu