Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Direcția Silvică Caraș-Severin a redus prețurile de vânzare a lemnului de foc cu 20-30 lei/mc.

Prețurile de vânzare a lemnului sunt și mai accesibile, întrucât începând cu luna noiembrie Direcția Silvică Caraș-Severin le-a redus cu 20-30 lei/mc, acestea variind între 25 lei/mc cu TVA și 405 lei/mc cu TVA în funcție de specie, sortiment și condiția de livrare, fiind prezentate detaliat pe site-ul Direcției Silvice Caraș-Severin la adresa web resita.rosilva.ro, precum și la sediile primăriilor, ocoalelor și cantoanelor silvice.

„De asemenea, la anumite ocoale silvice există și posibilitatea transportării la domiciliu a lemnului cumpărat, existând pentru acest serviciu tarife stabilite în funcție de distanța de transport“, ne-a declarat Daniel Poliţă, directorul Direcţiei Silvice Caraş-Severin.

Pentru ca populația să înțeleagă ce înseamnă condiția de livrare, au fost precizate şi anumite lucruri. De exemplu, „fasonat la cioată” – lemnul este pus în vânzare la cioată, după doborârea și secționarea lemnului în sortimentele puse în vânzare. Cumpărătorul trebuie să asigure adunatul lemnului și încărcarea în mijlocul de transport; „La drum auto” – lemnul este pus în vânzare platforma primară a parchetului de exploatare, situată la un drum auto. Cumpărătorul trebuie să asigure încărcarea în mijlocul de transport propriu; „Din depozit” – lemnul este pus în vânzare din depozitul final, situat la marginea unui drum județean sau național. Vânzătorul asigură încărcarea în mijlocul de transport pus la dispoziție de cumpărător.

Persoanele interesate pot depune cereri la ocolul silvic sau la primării.

lemn1

lemn-2

Adaugă comentariu