Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Paul Petrescu este sportivul numărul unu, iar Diana Văleanu şi-a asigurat, la retragere, locul doi.

La restaurantul Capitol din complexul agro-industrial Reşiţa Nord, locaţia preferată a componenţilor centrelor olimpice tradiţionale, a avut loc, recent, festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa, în anul 2014. A fost o întâlnire de suflet, în care sportivii şcolari reşiţeni şi antrenorii lor au fost recompensaţi pentru munca şi performanţele din anul recent încheiat. Iar printre invitaţi s-a regăsit şi deputatul Ioan Benga, cunoscut cadru didactic, şi un apropiat al sportivilor, în general. Care a şi făcut, în intervenţia sa, trei promisiuni importante: „Vă asigur că mă voi implica în reabilitarea cabanei Clubului Sportiv Şcolar de pe muntele Semenic, o locaţie care reprezintă o mină de aur pentru agrement şi cantonamente, în orice anotimp. Apoi, am în vedere să reînfiinţăm un centru olimpic de gimnastică masculină. şi, nu în ultimul rând, vom face demersuri pentru ca şi judeţul Caraş-Severin să aibă un liceu cu program sportiv la Reşiţa. În plus, pentru materializarea şi a altor probleme, o voi invita la Reşiţa pe doamna Gabriela Szabo, ministrul sportului“.

În speranţa că cele declarate vor fi puse în practică, prof. Marius Creţeanu, directorul C.S.Ş.R., a afişat o atitudine mai degajată, atunci când a trecut la premierea sportivilor, dar şi a antrenorilor acestora.

Top C.S.Ş.R. 2014: 1. Paul Petrescu (înot); 2. Diana Văleanu (gimnastică ritmică); 3. Constantin Dănilă (lupte); 4. Marius Ibănişteanu (înot); 5. Ion Alexandru (înot); 6. Casian Timofte (gimnastică); 7. Ioana Meda (înot); 8. Rebeca Ciuciuc (înot); 9. Dorian Burciu şi Andrei Bugariu (înot); 19. Lorena Borca (înot). Au fost recompensaţi şi următorii profesori: Mihai Popilian, Adina Schuster, Luminiţa Laţcu, Adrian Dacica şi… Marius Creţeanu. Pe lângă tradiţionalele diplome, s-au acordat premii în bani şi echipament sportiv. Să mai spunem că, în cadrul festivităţii, un moment aparte a fost rezervat retragerii Dianei Văleanu din activitatea sportivă, având în vedere proiectele sale profesionale importante. S-au acordat şi premii speciale, pentru trei dintre gimnastele de perspectivă, Larisa Ristea, Timeea Veselin şi Cătălina Anghelina.

„Ne bucură faptul că am reuşit să-i premiem pe cei mai buni dintre sportivii noştri, care au obţinut rezultate deosebite în anul 2014. Mulţumim Inspectoratului şcolar Judeţean Caraş-Severin şi tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm această festivitate, dar şi gazdei noastre, domnul Nicu Graur, care a fost permanent alături de noi, a precizat prof. Marius Creţeanu.

Adaugă comentariu