Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La sfârşitul săptămânii a fost lansat proiectul „Reşiţa, Cetate de Foc“. În cadrul evenimentului, elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Mihai Peia“, împreună cu profesorii Elena Crîsta şi Costa Moatăr au răsfoit cartea scrisă de cele două cadre didactice „Povestiri despre Reşiţa“.

În lucrarea lor, autorii doresc să reînvie în conştiinţa reşiţeanului importanţa pe care a avut-o municipiul nostru în industria europeană. Se ştie că valorile unei comunităţi pot fi regăsite în viaţa socială, economică şi culturală. Valoarea Reşiţei se regăseşte în oţelul care împânzeşte întreaga Europă, în turbinele care produc energie electrică în nenumărate ţări ale lumii, dar se regăseşte şi în oameni, „flacăra nestinsă“ a cetăţii.

În cadrul serii literare s-au citit poezii semnificative temei, scrise de poeţi reşiţeni care au crezut în destinul oraşului. Astfel, Şcoala Gimnazială „Mihai Peia“ şi Şcoala Gimnazială Nr. 9 din Reşiţa lansează o provocare celorlalte unităţi de învăţământ din oraş de a participa împreună la implementarea proiectului „Reşiţa, Cetate de Foc“. Coordonatorul acţiunii este prof. Elena Crîsta.

„Ştim că titlul proiectului, «Reşiţa, Cetate de Foc» nu place anumitor persoane, ne-am asumat critica fiindcă pentru noi este esenţial“, au precizat organizatorii proiectului.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu