Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-1 (0-0), în etapa a VIII-a a play-off-ului Ligii a III-a de fotbal.

Sub privirile primarului Marcel Vela şi ale finanţatorului Dan Alexa, aflaţi în tribună, gugulanii s-au năpustit spre poarta oaspeţilor, încercând să înscrie cât mai repede. Și au fost cât pe ce să o facă în minutul 8, când, după o centrare de pe dreapta, Constantinescu a lovit greşit balonul, acesta a ajuns la Vlăduţi, care din unghi, de la 4 metri, a trimis la colţul scurt, însă mingea s-a oprit în plasa laterală. Asaltul caransebeşenilor a fost total, gugulanii arătând foarte determinaţi şi făcând un presing sufocant în jumătatea de teren timişeană. În minutul 17, când s-a aflat că la Lugoj Vulturii conduceau pe Mama Mia Becicherecu Mic cu 1-0, din tribună şi de pe banca tehnică au început încurajările.

Mobilizaţi de rezultatul de la Lugoj şi de susţinerea publicului, caransebeşenii au atacat cu şi mai mare determinare poarta lui Gârlea.

Eroul primei părţi a fost, indubitabil, Gârlea, care, în minutul 44, a scos succesiv două şuturi, unul al lui Negoescu, de la 10 metri, şi unul al lui Poenaru, de la 8 metri, păstrând astfel imaculată tabela de marcaj.

A doua schimbare la gazde s-a dovedit extrem de inspirată, în minutul 55 Vlăduţi lăsându-i locul lui Şandru. La doar două minute după intrarea sa pe teren, Sturza l-a faultat în careu pe atacantul caransebeşean, Marian Balaci arătând fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de căpitanul gugulanilor, Suru, care a tras în stânga lui Gârlea.

Golul doi a venit în minutul 72, când Şandru a plasat excelent un şut de la 18 metri, jos, lângă bara din stânga a porţii timişene, făcând inutil plonjonul lui Gârlea.

Acelaşi Şandru a dus scorul la 3-0, în minutul 80, când a tras perfect din lovitură liberă de la 20 de metri.

În fine, în minutul 90, Zele nu l-a mai iertat pe Haidău atunci când a pătruns frontal în careu şi, de la 12 metri, l-a executat cu un şut pe jos.

FC Caransebeş: Haidău, R. Artimon, Goşa (min. 76, Dubei), Petcu, Săulescu, Suru, Negoescu (65, Steop), Poiană, Ionescu (51, Roiu), Constantinescu, Vlăduţi (55, Şandru); rezerve: Laurenţiu, Gheju, Doran. Antrenor, Sorin Gheju.

La finalul partidei cu Millenium Giarmata, scor 3-1, din turneul play-off de promovare în eșalonul secund al fotbalului românesc, primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela, a declarat: „Am revenit pe primul loc, sperăm să ne menţinem şi, astfel, să putem promova în Liga a II-a. Meciul a fost cu suspans, ne-a dat emoţii, dar până la urmă băieţii au câştigat. Felicit echipa, îi mulţumesc lui Dan Alexa că a stat şi el astăzi alături de jucători. Atitudinea fotbaliştilor de la FC Caransebeş iată că s-a schimbat, au acum mentalitate de învingători, luptă, cred în victorie, s-au bucurat, am văzut că au simţit victoria şi promovarea, şi cred că nu suntem foarte departe de a ne atinge acest obiectiv”.

La fel de entuziasmat era și Sorin Boiangiu, managerul clubului caransebeșean: „Am în ochi lacrimi de bucurie. Am crezut în băieţi tot timpul, şi când am fost jos, jos de tot, şi fotbalul iată că ne-a răsplătit. Astăzi, el ne-a arătat şi latura lui frumoasă, şi nu putem decât să le mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi, dar şi celor care n-au avut, iar noi mergem mai departe. Nu este încă nimic sigur, mai avem două meciuri absolut infernale, în care noi toţi, staff-ul tehnic şi jucătorii, promitem că vom face tot ceea ce depinde de noi ca să aducem Caransebeşul acolo unde îi este locul, în Liga a II-a. S-a văzut, jocul a mers mult mai bine, a fost un angajament exemplar, s-a jucat cu ardoare, s-a jucat cu o mare dorinţă de a câştiga, şi pentru asta nu pot decât să-i felicit pe băieţi!”.

Sorin Rogoz

1 Comment

  1. Din pacate in Caransebes nu exista un afisier care sa informeze publicul despre evenimentele sportive care au loc in municipiu.

Adaugă comentariu