Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe lângă zugrăvirea pereţilor mari şi goi de pe lateralele blocurilor turn, primarul vorbeşte despre poduri peste Bârzava şi noi promenade care să împânzească oraşul.

O parte a viziunii cuprinde promenade cu piste de biciclete de o parte şi de cealaltă a Bârzavei, în vatra oraşului. Dar şi zece poduri, opt pietonale şi două rutiere. Scările de la Mate-Fizică vor avea o nouă lumină, iar în continuarea lor strada Bielefeld va fi închisă circulaţiei maşinilor, urmând să facă legătura, pentru pietoni, cu un pod peste Bârzava.

„Având în vedere că avem vreo 30 de scări de bloc, în special în blocuri cu zece etaje, care vin acum pe proiecte europene, şi va trebui să facem acoperişuri, să facem anvelopări, lifturi, beciuri şi aşa mai departe, sunt şi aici destul de multe calcane – în Govândari vorbesc, pe Bulevardul Republicii, spune primarul Ioan Popa. Blocurile sunt ieşite uşor unul faţă de celălalt, şi sunt destul de multe calcane înguste dar înalte, la zece etaje, 30 şi ceva de metri. Acolo aş vrea să facem lucruri, sunt tot aşa, la intrarea în oraş. Mai sunt scările de la Mate-Fizică, mie îmi sunt foarte dragi, eu sper să găsim o soluţie să facem şi scările alea frumoase. Mai cu seamă că strada care vine de la Mate-Fizică la vale, care merge spre Bârzava, strada Bielefeld, devine stradă pietonală. Tot pe proiecte europene facem şase străzi, şi ne apucăm de ele probabil în două, trei luni. Strada Bielefeld devine pietonală pentru că e accesul elevilor la şcoală, la liceu, şi ar fi frumos. Şi în capătul celălalt al străzii vom avea un pod pietonal. Şi atunci s-ar crea un parcurs frumos de pe scări, stadă, pod, până în partea cealaltă. Sper să facem şi scările astea o chestiune cu care să ne putem mândri“.

Antoniu Mocanu

10 Comments

  • Nea primarul regele Tăiețeilor neîncoronat nu a fost în stare să țină Pangramul și el vrea sa sa oblige proprietarii de apartamente sa anvelopele blocurile turn,să înlocuiască lifturile ,pune termopane și alte matrapazlâcuri visate peste noapte și cei care am mai rămas în satul Reșița abia mai câștigăm cava bani iar hoții in frunte primarul vor sa ne oblige sa le plătim toate mizeriile pe care le-au clocit in hruba aia lor .Sa le fie rușine eu unul nu le dau un ban la munca cu trântorii astia

 1. Pe strada Carpati din Resita de 30 de ani ne sufocam din cazuza prafului si a zgurii si ne rupem masinile din cauza gropilor,nu avem trotuar iar tie iti arde de promenade si de poduri peste Barzava ! Tu esti orb sau esti prost ? Cine iti stabileste tie prioritatile,primare ? Copiezi ca o maimuta ce face Bolojan la Oradea si. Robu la Timisoara !
  Dupa Popa al’batran am avut doar incapabili la Primarie !
  Mai raman de facut niste fantani arteziene cu led-uri si ai TERMINAT Resita ! Mi-e scarba !

 2. Avramoni Florian Reply

  Pe partea de sus a orașului nu se face.nimic domnule primar .mai precis pe strada Valiugului ,ne rugam de administrația locală să ne facă niște amarate de parcări dar nu sunt bani pentru zona de margine a orasului

 3. Mizeria este la ea acasa,bani investiti aiurea pentru zona imprejmuita a containerelor de gunoi ,bulevardele mazgalite cu aberantele piste pentru biciclete pe care stau parcate masinile si motocicletele cocalarilor care servesc la gradina ,aprovizionarea asa ziselor magazine se face direct de pe trotuar cu toate ca acstea au prevazuta aprovizionarea prin spatele blocului (modificat interioarele primaria,primarul „e oarbe”),fecalele animalelor de companie stau imprastiate pe bulevardele orasului in care totul s-a rezolvat dupa spusele primarului,zona „gang Victoria” numai serpii mai lipsesc din vegetatia bogata care creste pe langa masinile abandonate ale „patronilor” din zona,masini fara tobe de esapament care circula in orasul dvs.ziua in amiaza mare fara ca nici un „organ” sa intervina,debandada pe strazile orasului noaptea ..caini iesiti la „plimbare” care latra cu stapanii lor…betivi care urla …mai sunt ff multe de spus..dar mai bine ..asa cum spune americanul „GO HOME”d-l Popa

 4. Inainte de a inchide Bielefeld ar fi bine sa se faca niste parcari in zona. Sunt spatii libere intre blocuri, spatii la care nu prea mai exista acces pentru ca primaria a vandut unor particulari din aleile de acces din strada Eftimie Murgu. Si va vinde in continuare pentru ca un consilier isi tine masina in fata casei celui care vrea sa inchida aleea de acces spre blocuri, acelasi care construieste cate un zid pe an fara autorizatie, tine nisipul si balastrul pe domeniul public fara a plati ceva. Oricum este o problema mare cu parcarile ocupate de elevi, profesori, cei de la cursurile de dupa masa, seara vii acasa si nu ai unde parca. De pe urma masinilor iei impozit, ar fi normal sa si asiguri locuri de parcare pentru a lua si taxa de parcare.

 5. De ce nu se taie iarba in cimitirul nr.8? Oare se asteapta toamna ca sa se usuce? Nici scarile aproape ca nu se mai vad…unde sunt aleile din cimitir????? Vom ajunge sa circulam doar pe morminte???? Dar de platit suntem obligati sa platim…tot mai mult…RUSINE!!!!!

 6. In curand o sa circulam cu masina pe promenade sau cu barca pe barzava, regularizata de primar, ca sosele nu mai avem .
  Orice vorba a acestui primar incepe cu : o sa fac, …. Poate auzim si: Am facut….

 7. Important este construirea unui bloc inalt de 96 m in centru, sa aibe penthaus, ca vreu sal cumpar sa vad calumea Custom la anu.

 8. Ce tari sunteți voi, cei care simpatizanți cu psd! În orașul asta când se face ceva nu e bine, când nu se face de ce se face și nu se face și la mine sub fereastră! Sunt unii, unii și aceeași care stau și postează zilnic ( se numesc Postaci) dar de pus mana la ceva….. Oricum ce sa făcut pana acum în Reșița nu să mai făcut din 1989 sau mai jos!!!!

Adaugă comentariu