Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sau cel puţin celui care urmează să fie construit între Lukoil şi Pasajul Intim, care va înghiţi ultimul petec de verde din zonă.

Reşiţenii şi-ar putea lua adio de la ultimul petec de spaţiu verde din Triaj, dintre benzinăria Lukoil şi Podul de la Intim. Şi asta pentru că pe acea palmă de pământ, situată între Oraşul Nou şi vechea vatră a oraşului, un investitor doreşte să ridice un mini-mall. Ideea e că administraţia s-a arătat dispusă să-i dea investitorului teren în altă parte, dar acesta ar fi ignorat ofertele.

Primarul Ioan Popa a dorit să facă un apel: „Aş vrea să supun atenţiei faptul că am dat un anunţ prin care informăm cetăţenii reşiţeni că în data de 27 martie, la ora 12.00, la sediul Primăriei, va avea loc o dezbatere publică legată de solicitarea unei companii de a face centru comercial, branşamente utilităţi, în zona Triaj. Este vorba de o acţiune care vine în urma faimosului PUZ aprobat acum vreo 3-4 ani de Primărie, şi anunţ cetăţenii că, dacă doresc să menţină acea zonă de parc din imediata vecinătate a Muzeului de locomotive, din spatele staţiei peco Lukoil, acesta este momentul în care vor putea să îşi manifesteze această intenţie! Dacă dânşii nu vin la această dezbatere şi nu au argumente în susţinerea acestor puţine suprafeţe de verde care au mai rămas în Reşiţa, îmi va fi foarte greu să iau măsuri de oprire a acestui proiect, pentru că în final poţi fi acuzat de abuz în serviciu“.

Primarul spune că, în urmă cu două, trei luni i-ar fi propus respectivului om de afaceri să renunţe la acel spaţiu verde, propunându-i un schimb de terenuri cu Primăria, fiindu-i oferit un teren într-o altă locaţie, care să se preteze la o investiţie de acest gen. „Dar n-am fost băgat în seamă, spune Ioan Popa. Eu sper ca reşiţenii să vină şi să îşi manifeste poziţia pro sau contra acestui obiectiv. Este un teren privat, însă la această dată încă mai putem să oprim acest proiect. Este între Lukoil şi pod, se propune o clădire monstruoasă din punctul meu de vedere, care va obtura vizual în primul rând circulaţia rutieră de pe Pasajul Intim în sus. În acelaşi timp este oricum o zonă înghesuită, cu toate curbele şi cu toate buclele care se fac acolo, şi cred că cel mai mare risc este cel de accident rutier în zonă. Vor să facă un fel de minimall. Operatorul este o companie din Timişoara a unui faimos om care a avut o serie de procese pierdute, înşelăciuni cu fonduri europene şi aşa mai departe“.

6 Comments

 1. o constructe monstruoasa se gaseste linga lidl…..in rest initiativa excelenta sa vina mai repede mini-mall-ul bravo investitorului si sa o tina tot asa este teren privat si nu are nimeni ce sa faca

   • Lasati omul sa faca, este bine venit, de ce trebuie tot timpul sa ne opunem. Ati vazut cum arata acel loc – paragina totala, nimeni nu are grija de el.
    Acel teren este proprietate privata, daca doreste poate sa faca obiectiv comenrcial .

 2. Care este destinaţia terenului în PUZ? Există un studiu de fezabilitate privind oportunitatea unui centru comercial acolo? Ce sens mai are existenţa primăriei dacă nu are dreptul de a refuza acordarea unei autorizaţii de construcţie? Ok, o fi teren privat, dar este în mijlocul oraşului, ceea ce limitează dreptul proprietarului de a dispune de el precum îl taie capul.

  Cred că ar fi timpul pentru un moratoriu de 10 ani privind construcţiile de spaţii comerciale şi staţii peco în interiorul oraşului. Sunt o mulţime de spaţii comerciale în paragină, cine vrea să facă ceva să înceapă de acolo. Cumpără un spaţiu existent şi dacă nu-i place îl demolează şi face altul. Dar dacă fiecare păduche vrea să-şi facă construcţie nouă pe spaţiul verde, rămânem fără spaţiu verde (în mare am cam rămas deja) iar fondul imobiliar vechi nu se va reîmprospăta niciodată. Vom avea doar hale noi şi ruine între ele.

 3. Cele mai multe spatii comerciale de inchiriat in Resita apartin unei singure persoane. Poate sunt comercianti care nu mai vor sa plateasca chirie acelei prsoane.

  • Da, asta este o altă mare problemă de care ar fi timpul să se ocupe o autoritate. Sau un executor. Nu judecătoresc.

Adaugă comentariu