Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean vorbea despre oprirea circulaţiei pe Bulevardul A.I. Cuza, între Poliţie şi Blocul 800, lucru care se va întâmpla începând de miercuri, 24 iulie, când circulaţia va fi deviată prin Moroasa.

„Circulaţia va fi deviată pe la Fluturelu, se vor crea cârnaţi, şi va fi un disconfort şi pentru riverani că nu vor mai avea unde să parcheze. Cei care stau pe Bulevardul A.I. Cuza vor putea întoarce pe Retezat, Lalelelor, Panseluţe, Eftimie Murgu“, spunea primarul Ioan Popa într-o recentă conferinţă de presă.

Municipalitatea a precizat că devierea circulaţiei se va face în perioada 24 iulie-10 septembrie, motivul fiind lucrările la reţelele de apă şi canalizare de pe bulevard. A.I. Cuza va fi închis circulaţiei autovehiculelor imediat după intersecţia cu strada Moise Groza, devierea făcându-se începând de la semafor prin Moroasa, pe străzile Sportului şi Petru Maior, „unde circulația se va face pe ambele benzi și se va institui sens unic“, după cum ne lămureşte Primăria. Potrivit autorităţii, marcajul rutier temporar de semnalizare a devierii circulației prin Moroasa și instalarea indicatoarelor se va face în după-amiaza zilei de 23 iulie.

„Pe străzile Parâng, Nicolae Titulescu, George Enescu, Nicolae Bălcescu și Gratz, circulația va fi în ambele sensuri până la intersecția cu Bulevardul A.I. Cuza, unde se interzice accesul. Excepție de la restricțiile impuse în această zonă o fac autovehiculele executantului lucrării și cele cu regim de circulaţie prioritară, când se deplasează la acţiuni de intervenţii sau în misiuni care au caracter de urgenţă, care folosesc semnalele mijloacelor speciale de avertizare, luminoase şi sonore. Rugăm toți participanții la trafic să sporească atenția în zona intersecției Bulevardului A.I. Cuza cu strada Sportului, şi să respecte semnificația indicatoarelor rutiere sau indicațiile ori semnalele polițistului rutier“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Chiar dacă încă n-au fost impuse interdicţiile de circulaţie, iar traficul n-a fost încă deviat prin Moroasa, ieşirea de pe platforma comercială CET spre A.I. Cuza este deja o aventură. Pe strada Nicolae Titulescu deja sunt spărturi pentru reţeaua de gaz, iar pe Bulevardul A.I. Cuza au început deja spargerile pe zona de parcare, chiar din intersecţia dintre Titulescu şi Cuza, din dreptul trecerii de pietoni. Şi deja sunt create ambuteiaje, gâtuiri ale traficului. Şi nu, nu se lucra, noi am găsit utilajele în staţionare, pe carosabil.

Viaţa-i grea, „because of întreţinere“

În pofida nervilor întinşi la maxim ai şoferilor, plimbarea pe jos e o adevărată binecuvântare. În peisajul urban măcinat de ruine, gropi şi utilaje, un tânăr de culoare s-a aplecat să-şi tragă suflul, trecându-şi dintr-o mână în cealaltă o plasă pentru congelate de la unul din magazinele din zona CET. Era interesat de o viaţă în capitală, iar reşiţeanul de lângă îi explica înfocat într-o engleză mult prea balcanică pentru a fi înţeleasă: „It’s very hard to live in Bucharest, because of întreţinere, pana mea!“. Bine, omul n-a vorbit nimic de pene, dar ce-a zis nu s-ar potrivi rigorilor ziarului. Repetiţia insistentă şi hazlie ne-a făcut să zâmbim şi aproape să uităm de priveliştea dezolantă a clădirilor care se autodemolează, la frontul stradal, vizavi de Piaţa Mică.

Nervii şi cârnaţii nu vor dura prea mult. Promit autorităţile! În teorie, devierile ar trebui să se încheie pe 10 septembrie, dată la care cu toţii ar trebui să răsuflăm uşuraţi.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Doamne,am crezut ca s-a deschit vreo carnatzarie la Fluturelu si ca Taitelu a eliberat ceva carnati de acolo pentru bobor,in an preelectoral?!?!!Pai,sa plece atunci si ceva salam,toba,pateu si altele….Concluzia e simpla…Daca Popa nu e,nimic nu e in orasul asta!Va fi dezastru….si acesta e doar inceputul calvarului….cu lucrarile ce se vor face…..Nici nu vreau sa ma gandesc cand va incepe circul cu tramvaiul….APOCALIPSA RESITEANA!!!

Adaugă comentariu