Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Edilul vrea să iasă din ADI Intercom Deşeuri, pentru ca municipalitatea să valorifice singură reciclabilele. Şi vrea să obţină în instanţă 2.000.000 de euro, atât cât a cheltuit Reşiţa pentru transportul gunoiului la Oradea, din cauza nefuncţionării deponeului de la Lupac.

Primarul Ioan Popa edilul a ţinut să explice că în spatele majorării tarifului la gunoi se află renunţarea la subvenţia pe care Primăria o acorda operatorului. Însă lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că „noi studiem acum, cu juriştii noştri, pe cine dăm în judecată. De dat, vom da cu siguranţă, într-o lună, două! Deşi eu nu sunt procesoman, dar am cheltuit deja peste 2.000.000 de euro cu transportul gunoiului de la Reşiţa la Oradea, în doi ani jumate. Şi cineva trebuie să suporte banii ăştia! Noi suntem minţiţi practic, de trei, patru ani, că porneşte deponeul mâine, poimâine. Tot că porneşte, nu porneşte. Părerea mea este că aici este, cum zice englezul, «lazy people», oameni leneşi care nu vor să-şi asume şi nu vor să mişte lucrurile mai repede“.

Şeful administrativului reşiţean a precizat că este posibil ca municipalitatea să dea în judecată Consiliul Judeţean şi să ceară atât despăgubiri pentru transportul gunoiului până la Oradea, cât şi ieşirea din ADI, „pentru că, dacă reuşesc să ies din ADI, este pentru Reşiţa o şansă. Gunoiul este o marfă, în toate ţările civilizate din gunoi se fac bani. Noi producem 1.500 de tone pe lună! Din care, dacă tragem afară cartoanele, sticlele, hârtia, plasticul, se pot face o grămadă de bani, mai ales că sunt subvenţii pentru certificate verzi, la nivelul Agenţiei de Mediu“.

1 Comment

Adaugă comentariu