Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Două transporturi ilegale de lemn tăiat din pădurile judeţului au fost „deturnate“ de oamenii legii.

Poliţia judeţului ne informează că a demarat o serie de acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, cât şi pe drumurile publice, pe rutele de transport al materialului lemnos.

Marţi, 31 octombrie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Băile Herculane au tras pe dreapta, pe DN 6, lângă Mehadia, un tractor cu remorcă încărcată cu lemne de esenţă fag şi gorun. La volan era un bărbat de 71 de ani din comună, care n-a putut prezenta documente de provenienţă pentru cei 3,76 de metri cubi de lemn pe care-i transporta. Oamenii legii au putut de asemenea constata că remorca nu era înmatriculată în circulaţie. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar lemnele i-au fost ridicate.

Două ore mai târziu, în jurul orei 20.30, pe bulevardul Revoluției din municipiul Reșița, a fost tras pe dreapta un timişean de 41 de ani care transporta cu o autoutilitară 6,3 metri cubi de lemn. În urma controlului efectuat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Caraș-Severin, s-a putut stabili că bărbatul transporta lemne în mod repetat în baza aceluiaşi aviz de însoţire, motiv pentru care a fost amendat contravenţional cu 10.000 de lei. Lemnele, de esenţă fag, frasin şi molid, au fost confiscate, urmând să le fie stabilită provenienţa.