Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit unui scurt bilanţ făcut de Poliţia judeţului, în primele nouă luni ale acestui an au fost aplicate 36.621 de sancțiuni contravenționale – cu 10% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut –, dintre care amenzi valorând 11,05 milioane de lei.

În totalul sancţiunilor contravenţionale, ponderea o deţin cele vizând circulaţia pe drumurile publice, amenzile totalizând în acest caz 8,81 milioane de lei. Cele mai multe dintre contravenţiile în acest caz au fost comise de conducători auto (în aproape 29.000 de cazuri). „În jur de 15.000 dintre aceștia au depășit viteza maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, ceilalți 14.000 de conducători auto au fost sancționați pentru: neportul centurii de siguranță – 3.840 de persoane, nerespectarea regulilor privind depășirea – 920 de șoferi, folosirea telefonului mobil în timpul conducerii – 230 de persoane sancționate, precum și alte abateri“, informează Poliţia judeţului.

Tot în primele nouă luni ale acestui an, la capitolul activităţi comerciale ilicite şi contravenţii silvice, oamenii legii au aplicat 510 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 376.000 de lei.

Tot din ianuarie până în septembrie au fost sancţionate şi 3.770 de încălcări ale normelor de convieţuire socială, de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

A.M.

3 Comments

 1. Normal. Ce fac politistii din Caras? Stau toata ziua ascumsi cu radarele. Ce altceva activitati mai au de prevenire? Nimic, numai radar, e cel mai usor si banos.
  Te intorci de departe din tara nicaieri nu sunt radare numai la noi in judet, cum ai intrat in Caras, ori la Caransebes ori la Brebu ori la Resita stau ascunsi in curbe pe dupa copaci cu radarul. Asta e toata activitatea!

  Ex-Tinctor

  • Iulicafarafrica Reply

   Da’ nu vezi pe niciunul când fac ăștia liniuțe noaptea! Nici când „suedejii” rupeau eșapamentul să vadă fraierii ce e ” valoate” în vară!

  • Au ajuns cocalarii sa treaca pe ROSU prin Resita de fata cu masina Politiei…crede-ti ca au pornit dupa ei? Neeee…Doamne fereste, daca e COPCHILU vreunui bastan??? Si SAFU ii trage la raspundere???

Adaugă comentariu