Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În urma cazului de la Caracal, autorităţile s-au pus pe treabă și în primele zile ale lui august mai mulți aşa-numiţi piraţi rutieri au fost depistaţi de poliţişti. Poliţia judeţului vorbeşte despre depistarea a 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați“. Evident, cifrele impresionante sunt la nivel naţional.

„Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (şase de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri). De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale. (…) Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare“, ne transmite IPJ Caraş-Severin, prezentând rezultatele celor patru zile de controale derulate la nivel naţional.

De la comisarul şef Dinu Nicorici, şeful Serviciului Cabinet al IPJ CS, am putut afla: „În județul nostru au fost controlate 710 autovehicule, fiind identificate 14 cazuri în care se efectua transport neautorizat. Au fost testați 75 conducători auto. Au fost aplicate 228 de contravenții, fiind suspendate trei permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare. În trei cazuri, polițiștii au dispus imobilizarea autovehiculelor prin ridicarea numerelor de înmatriculare. Au fost constatate patru infracțiuni, din care una la regimul rutier şi trei de altă natură“.

A.M.

3 Comments

 1. Dar de ce nu s-a facut asta pana acum ???
  Autostopul este interzis inca de pe vremea lui Ceausescu.
  A verificat politia rumaneasca vreo masina in tyrafic cu privire la acest aspect ???
  Nu !!! De ce ??? Pentru ca si politistul este tot ruman si … ia ghici … si lui i se pare normal sa faci taxipar pentru ca … nu-i asa … de ce sa nu-ti recuperezi banii de combustibil?
  Chiar si aceasta minune va disparea dupa 3 zile iar lucrurile vor reveni la normal … adica … lucru rumanesc.

 2. Doar 14 ați găsit? Pe bune? Numai în dealul Lupacului stau zilnic vreo 20

 3. Cum se poate ajunge din Reșița la Oravița și Moldova Nouă? Există transport public și care este frecventa acestuia?

Adaugă comentariu