Caraş-Severin, Romania

BUCOVA – Singurul aşezământ monahal din Patriarhia Română, închinat Sfântul Dionisie Exiguul, se află la Bucova.Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, au sfinţit la sfârşitul săptămânii trecute pictura ce împodobeşte biserica schitului „Sfântul Dionisie Exiguul“ din localitate. Aflat într-un peisaj deosebit, lăcaşul de cult a fost înfiinţat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul aşezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântul Dionisie Exiguul.

„Sfântul Dionisie Exiguul a fost numit Dionisie cel Mic, sau Dionisie Smeritul, pentru că, toată viaţa, a încercat să cultive această virtute de căpătâi a creştinului, şi anume, smerenia“, spunea PSS Lucian, Episcopul Caransebeşului.

La prăznuirea primului hram al schitului, Preasfinţitul Părinte Lucian a târnosit, la data de 1 septembrie 2010, biserica cu hramul „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul“. Pictura, sfinţită cu acest prilej, a fost realizată de către Marian Nan, din Călăraşi, iar locul este păstorit de părintele Calinic Stângă.

Schitul cuprinde biserica schitului construită în stil moldovenesc şi un corp de chilii şi este al XIX-lea aşezământ monahal din Episcopia Caransebeşului şi împleteşte frumos cununa vieţii monahale duhovniceşti din această Eparhie.

Adaugă comentariu