Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Volumul tranzacţiilor pe acest segment a cunoscut şi o uşoară creştere faţă de anul trecut.

Actorii de pe piaţa imobiliară consideră că trendul ascendent impus atât de vânzări cât şi de închirieri s-ar ridica, la un simplu calcul, până la 15% faţă de finalul anului 2012. Preţurile apartamentelor cu două camere s-au stabilizat în jurul a 17.000 – 22.000 de euro, valoarea fiind dată de zona în care acestea sunt situate şi de amenajările pe care le-au făcut proprietarii.

„Chiar dacă ne-am fi aşteptat ca luna decembrie să aducă un volum al tranzacţiilor scăzut, nu e aşa. Din contră, pe lângă vânzări am constatat faptul că există o cerere constantă şi pentru locuinţe cu chirie, la o ofertă pe măsură. Sunt atât străini care vin în judeţ dar şi români care s-au mutat în alte ţări care revin în Caraş-Severin şi au nevoie de locuinţă pentru perioada sărbătorilor. Într-adevăr, după jumătatea acestei luni şi până la finalul lui ianuarie va fi o scădere normală a tranzacţiilor”, a precizat Dan Nănuţ, manager pe piaţa imobiliară cărăşeană.

Vânzarea garsonierelor se face cu preţuri cuprinse între 8.000 şi 12.000 de euro, cele cu trei camere pleacă de la 22.000 de euro şi ajung la 30.000. Costurile pentru închiriere pornesc de la 80 de euro pe lună pentru o garsonieră, 100-150 de euro pentru un apartament cu două camere, iar cererile pentru trei camere sunt de o pondere destul de scăzută, costul lunar fiind de până la 250 de euro.

„Diferenţe mari de preţ nu vor mai fi sesizate, nici în primul trimestru al anului viitor. Este cert că se poate vorbi de o stabilitate pe segmentul imobiliar, iar acest lucru este relevat de încrederea vânzătorilor şi a cumpărătorilor care au îndrăznit tot mai mult să tranzacţioneze în acest an”, a mai amintit Nănuţ.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu