Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din cauza temperaturilor scăzute, 20 de oameni au fost ridicaţi şi duşi la căldură.Având în vedere atenţionarea meteorologică „Cod galben“ dată de Administraţia Naţională de Meteorologie ce se menţine până în data de 3 februarie 2012, când temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 şi -15 grade Celsius, în majoritatea zonelor ţării, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin desfăşoară activităţi mai ales pentru prevenirea deceselor persoanelor fără adăpost, dar şi pentru diminuarea riscului de producere a accidentelor grave de circulaţie, generate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Echipajele de ordine şi siguranţă publică de pe raza judeţului şi-au intensificat controalele în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, iar în cazul identificării acestora solicită sprijinul serviciilor de ambulanţă pentru transportul acestora la adăposturile amenajate.

Până în prezent au fost identificate 20 de persoane fără adăpost care au fost ridicate de pe stradă şi conduse la adăposturile de pe raza judeţului nostru, iar pentru o altă persoană poliţiştii au solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă.

La iniţiativa prefectului de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, s-a intervenit, imediat după videoconferinţa din 26 ianuarie, la autorităţile locale, în vederea acordării unei atenţii deosebite asigurării furnizării în condiţii normale a utilităţilor publice.

Este vorba de furnizarea energiei termice, energiei electrice, combustibil, apă potabilă, apă caldă, agent termic, la nivelul localităţilor. Totodată, s-a solicitat luarea de măsuri pentru acordarea de sprijin persoanelor vulnerabile, vârstnici sau persoane fără adăpost, astfel încât acestea să nu fie afectate de temperaturile scăzute.

În judeţ au fost identificate locaţiile unde pot fi transportate toate aceste persoane, respectiv, la Reşiţa, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Secu, la Caransebeş, la Centrul pentru Persoane fără Adăpost, în oraşul Băile Herculane, la Cantina Socială, la Oţelu Roşu şi Moldova Nouă, în spitalele din oraş, în oraşele Bocşa şi Anina, la Căminele pentru Persoane Vârstnice, în comuna Bozovici, la Primărie, iar la Oraviţa, la Spitalul de Bătrâni Greco-Catolic.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu