Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primarul Ioan Popa a participat, în acest sfârșit de săptămână, la o acțiune de plantare de arbori, în zona Parcului Industrial reșițean. Și dacă până nu demult așa-numitul proiect Nova Țerova arăta dezolant, iată că acum s-a încercat o schimbare. S-a început cu o toaletare făcută de angajații municipalității, la care s-au alăturat angajații Autoliv, cu inițiativa de a planta 400 de salcâmi în zona haldei de zgură a TMK, după cum ne informează Primăria Reșița.

„Este vorba despre o perdea de salcâm care va filtra pulberile de noxe rezultate din procesul de exploatare a haldinei de zgură, ne-a comunicat primarul Ioan Popa. Este o soluție de moment, sperăm ca pe viitor să găsim și o variantă pentru acoperirea cu pământ a haldei. Amintiţi-vă cum arăta acest loc cu puţin timp în urmă. Avem toate motivele să fim încrezători, mai ales că mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi de Parcul Industrial al Reşiţei. O să reuşim încet, încet, să-l amenajam şi să-l folosim la adevărata sa valoare”.

Potrivit municipalității, peste 200 de angajaţi ai firmei Autoliv au participat, alături de cei ai Primăriei Reşiţa, la această acţiune de voluntariat.