Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – O amplă desfășurare de forțe a demarat în dimineața de miercuri, 29 martie în orașul Bocșa și localitățile apropiate. Au fost puse în aplicare 36 de mandate de aducere și au fost descoperite 240 de mii de țigarete fără documente legale.

„Este vorba despre 55 de percheziții în desfășurare, la care participă lucrători ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Caraș-Severin, SCCO Timiș și Arad, jandarmii de la Gruparea Mobilă Timișoara, Serviciul Acțiuni Speciale. Motivul acestor acțiuni este destructurarea unor grupări specializate în contrabanda cu țigări. Până la ora 9.00, au fost găsite țigări, arme și carne de vânat“, ne-a declarat agentul șef adjunct Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În fapt, începând din octombrie 2015, în zona orașului Bocșa și a localităților rurale limitrofe, fiecare grupare infracțională ar fi acționat pe 3 paliere: aprovizionare, transport/depozitare și distribuție cu țigări provenite din Serbia și Ucraina. Membrii palierului de distribuție au fost surprinși de polițiști în timp ce vindeau țigări provenite din contrabandă. Totodată, a fost capturat un transport de țigări provenite din contrabandă, fiind confiscate aproximativ 40.000 de țigarete.

Persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii asimilată infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.– B.T. Caraș-Severin, în vederea audierii.