Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 700 de familii au rămas, anul trecut, fără gaz metan din caza facturilor restante.Anul trecut, un număr de aproximativ 58 de familii cliente ale E.On, dintre care 700 din Caraş-Severin, au fost deconectate de la reţeaua de gaz, din cauza neplăţii facturilor. Necazul mare este că, în ziua de astăzi, când sărăcia e la ordinea zilei, statul îşi „protejează“ cetăţenii cum ştie mai bine, astfel că, potrivit legislaţiei actuale, pentru reluarea alimentării cu gaz, pe lângă plata facturilor, cei în cauză trebuie să mai achite în plus, în medie, în jur de 500 de lei…

„Sistarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale este o măsură de ultimă instanţă pe care compania este nevoită să o aplice şi care nu este nici în avantajul consumatorului, nici al furnizorului. În ceea ce priveşte consumatorul, pe lângă disconfortul generat de întreruperea acestor servicii, acesta este nevoit să achite, în conformitate cu legislaţia în vigoare, atât contravaloarea facturilor, respectiv penalităţile la întârziere, cât şi taxele de reconectare, precum şi contravaloarea unei garanţii. Astfel, costul mediu plătit de consumatorii de gaze naturale numai pentru taxele de reconectare şi garanţii ajunge la 500 de lei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cei care vor să evite toate aceste probleme, nu au de făcut decât să achite factura de gaz în termen de 45 de zile calendaristice de la data emiterii.

Antoniu Mocanu