Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu mai puţin de 700 de familii au rămas, anul trecut, fără gaz metan din caza facturilor restante.Anul trecut, un număr de aproximativ 58 de familii cliente ale E.On, dintre care 700 din Caraş-Severin, au fost deconectate de la reţeaua de gaz, din cauza neplăţii facturilor. Necazul mare este că, în ziua de astăzi, când sărăcia e la ordinea zilei, statul îşi „protejează“ cetăţenii cum ştie mai bine, astfel că, potrivit legislaţiei actuale, pentru reluarea alimentării cu gaz, pe lângă plata facturilor, cei în cauză trebuie să mai achite în plus, în medie, în jur de 500 de lei…

„Sistarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale este o măsură de ultimă instanţă pe care compania este nevoită să o aplice şi care nu este nici în avantajul consumatorului, nici al furnizorului. În ceea ce priveşte consumatorul, pe lângă disconfortul generat de întreruperea acestor servicii, acesta este nevoit să achite, în conformitate cu legislaţia în vigoare, atât contravaloarea facturilor, respectiv penalităţile la întârziere, cât şi taxele de reconectare, precum şi contravaloarea unei garanţii. Astfel, costul mediu plătit de consumatorii de gaze naturale numai pentru taxele de reconectare şi garanţii ajunge la 500 de lei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cei care vor să evite toate aceste probleme, nu au de făcut decât să achite factura de gaz în termen de 45 de zile calendaristice de la data emiterii.

Antoniu Mocanu

6 Comments

  1. Multi au fost comozi. Statul a dispus masuri compensatorii pentru cei care nu realizeaza veniturile de subzistenta. Este absolut ilar si degustator in acelasi timp ca cei care nu au resursele banesti pentru consumul de gaz sa le fie rusine sa se adreseze conform procedurilor legale. Prostia se plateste.

  2. Statul ar fi bine sa nu mai deie subsistenta la nimeni ,pentru ca ia de la mine de la tine si le da celor care au frecat menta toata viata si au stat numai cu mina intinsa la baute, sa faca copii musai intre 5 sa-u 11si sa primeasca de-a moca ,daca nu are bani suficienti sa-se interneze la azil ca si acolo tot statul il cazeaza si hraneste acesti oameni ,m-am saturat ca cei cu salariul s-au pennsia peste minimul pe economie sa tot suportam toate taxele si scumpirile care le fac cei de la eon,enel,transportul in comun ,impozit ect. iar acestia sa primeasca tot timpul ajutor raminind si cu pensia sa-u salarul aproape intact ,iar noi ne trezim ca nu ne mai ajung bani de pe azi pe maine !

  3. Subventia -Paul -este suma de bani pe care Statul o asigura anumitor cetateni defavorizati. In SUA, Anglia, Franta, statul nu subventioneaza costul gazului dar asigura ajutor social decent sau in cazul familiilor cu multi copii si ajutor social si scutirea pe impozit. Si sumele sunt chiar mari nu ca si in tara noastra saraca care are scaderea demografica de 2,7 la 1.000 de locuitori. Mai citeste, negativistule.

  4. Eu cred Ppa ca si tu faci parte din cei defavorizati si incurajezi ca acesti cetateni sa continue traditia nemuncii, cersatoriei si procreeri fara sa asigure o viata decenta noului nascut dar hai sa ne F…m sa ne simtim bine ca ne ajuta statul cu alocatie pentru copii, ei bine din cauza acestor specimene un stat nu poate sa-se dezvolte si sa intre in rindul lumii civilizate, Din acesata cauza s-a dus buhul romanilor in lume de nu ne mai vrea nimeni in lume plus ca am ajuns si antisemiti impotriva RROMILOR !

  5. Draga Paul,
    Gargara ta te-ar face remarcat intr-unul dintre partidele din tara noastra. Dar si aici, pe caoncs ai suporturi, gargaragii ca si tine.
    Fara simpatie,

Adaugă comentariu