Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit alocărilor automate realizate de Casa Judeţeană de Pensii, în baza punctajelor obţinute, în ordinea cererilor.

Mulţi au fost când au depus cererile, puţini au rămas dintre pensionarii care se vor bucura în acest sezon estival de bilete de tratament în staţiunile şi hotelurile aparţinând TBRCM (societate de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă – proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice). Asta pentru că cele mai multe solicitări au fost pentru lunile iunie, iulie, august. Aşadar, de următoarea serie de bilete alocate automat începând cu data de 27 august vor beneficia 157 de pensionari cărășeni. Staţiunile şi hotelurile pentru această serie sunt Buziaş (cele mai multe repartizări), Felix, Căciulata, Mangalia, Saturn, Bala, Geoagiu, Ocna Sugatag, Olăneşti, Govora, Neptun, Călimăneşti, 1 Mai şi Băile Herculane (hotelurile Dacia, Cerna şi Diana).

Şi în acest an, solicitările au depăşit cu mult posibilităţile de acordare a biletelor, la Casa Judeţeană de Pensii fiind depuse în medie 5000 de cereri, iar bilete de tratament, pe tot anul 2018, venite de la CNPP, doar 1346. Punctajul s-a acordat în baza unor criterii care au în vedere categoria de pensie, cuantumul total brut al drepturilor de pensie şi dacă solicitantul a mai beneficiat în ultimii doi ani de bilet de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii.