Caraş-Severin, Romania

Pot spune că am avut mare noroc! Destinul a făcut aşa încât să am profesori unul şi unul şi o dirigintă minunată.

Dacă în prima zi mi-a plăcut, iar după câteva luni am ajuns să-l iubesc. Acum pot spune că-l ador şi îmi doresc să mai fiu o dată elevă în clasa a IX-a. Cei patru ani m-au schimbat, cea mai mare influenţă având-o oamenii şi întâmplările din liceu. Am întâlnit persoane care pentru mine sunt adevărate modele în viaţă, prieteni, oameni extraordinari pe care te poţi baza, de la care am avut şi voi avea mereu ceva de învăţat, şi cu care vreau să păstrez legătura în continuare. Am cunoscut profesori care au fost capabili să se apropie de noi, să scoată la iveală tot ce e mai bun din elevi, să ne descopere aptitudini de care nici noi nu eram conştienţi.

O parte din farmecul liceului este reprezentat de activităţiile extraşcolare şi de olimpiade, şi cred că persoanele care nu se dau la o parte când vine vorba de ele sunt foarte câştigate deoarece, pe lângă faptul că fac ceva constructiv cu timpul lor liber, îşi vor găsi şi o mulţime de prieteni. Să mă alătur clubului de dezbateri „Protagoras“ şi să particip la olimpiadele de „bio“ au fost cu siguranţă două decizii care mi-au umplut viaţa cu amintiri şi peripeţii pe care nu le voi uita niciodată.

Experienţa liceului va rămâne pentru mine una dintre cele mai frumoase şi sper că măcar un rând dintr-o pagină din existenţa liceului l-am scris şi eu.

Generaţiilor mai mici pot să le dau un singur sfat: să se bucure de viaţa de licean şi să nu irosească ocaziile de a deveni mai buni pe care le oferă liceul.

Vreau să închei mulţumindu-le celor care m-au sfătuit, ajutat şi încurajat şi spunându-le tuturor că poţi ajunge „per aspera ad astra“ („cu greutate până la stele“).

Alina Guruian (clasa a XII-a C)

Adaugă comentariu