Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un grup format din 20 de iubitori ai muntelui a făcut, la finele săptămânii, o drumeţie în satul părăsit de localnici, Lindenfeld.

Drumeţii, majoritatea fiind din Reşiţa şi Gărâna, dar şi oaspeţi din străinătate (Linz – Austria şi Regensburg – Germania), profesori universitari care se află în prezent la cercetări lingvistice în Banatul Montan – au fost părtaşii unei excursii de zece ore, cu soare şi ploaie.

Cum aşezarea construită în 1827 de coloniştii germani din Boemia este acum un sat părăsit, drumeţii au mai putut fotografia doar ruinele câtorva case rămase în picioare, precum şi cimitirul. Singurul obiectiv care se înalţă semeţ, ignorând parcă trecerea anilor, este biserica romano-catolică, sfinţită la 10 ianuarie 1858.

De această construcţie s-a îngrijit în ultimii ani Helmuth Kierer, unul dintre germanii Banatului de şes, care îşi petrece, anual, multe zile în zonă. Ghidul excursiei de sâmbătă a fost reşiţeanul Horst Neff, iar evenimentul a fost organizat de Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu