Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Tenismena născută și crescută în Caransebeș, acum în vârstă de 24 de ani, a revenit spectaculos în turnee după ce a devenit mămică și e în finala turneului BRD Bucharest Open.

Țig a trecut în sferturi de încă o jucătoare de top, cehoaica Kristyna Pliskova, în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-3, după ce anterior o învinsese pe Anastasia Sevastova, principala favorită a turneului, locul 11 în clasamentul mondial. Pentru un loc în finală, fostul număr 83 mondial se va lupta astăzi, de la ora 15, cu germana Laura Siegemund, cea care a trecut ieri de Irina Begu.

Prezența în semifinale la BRD Bucharest Open îi va aduce Patriciei Țig un premiu de 11.300 de dolari, iar dacă se va califica în finală aceasta își va dubla câștigurile.

Cetățean de onoare al Caransebeșului, Patricia Țig a revenit în circuitul profesionist de tenis în luna aprilie a acestui an, după ce a dat naștere unei fetițe, Sofia. Fără clasament în momentul de față, Țig va face un salt important în ierarhia WTA, care va fi dată publicității la începutul săptămânii viitoare.

UPDATE. Patricia Țig a avut o nouă evoluție entuziasmantă și s-a calificat în finală, după un clar 6-3, 6-1, cu Laura Siegemund (Germania, 77 WTA). În finală, jucătoarea din Caransebeș o va întâlni pe Elena Rybakina (Kazahstan).

Finala de la Bucureşti îi asigură Patriciei Ţig revenirea în clasamentul mondial, direct în Top 300. De luni, Țig are asigurată poziţia 264 WTA, iar o victorie în finală i-ar asigura româncei prezenţa în Top 200.

R.M.

FOTO: BRD Bucharest Open

Adaugă comentariu